Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informaţii a verificat un colet suspect abandonat la un bloc din apropierea Ambasadei Turciei la Bucureşti după ce jandarmii care se ocupă de securitatea în zonă au anunţat pirotehniştii. După scanarea cu raze X a geamantanului abandonat, s-a constatat că acesta este gol şi nu prezintă niciun pericol, arată oficiali din SRI şi din Poliţia Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 18:30 - Alarma cu bombă de lângă Ambasada Turciei la Bucureşti s-a dovedit falsă

După scanarea cu raze X a geamantanului abandonat, joi, în apropierea Ambasadei Turciei la Bucureşti s-a constatat că acesta este gol şi nu prezintă niciun pericol, arată oficiali din SRI şi din Poliţia Capitalei.

Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informaţii a verificat un colet suspect abandonat la un bloc din apropierea Ambasadei Turciei la Bucureşti, după ce jandarmii care se ocupă de securitatea în zonă au anunţat pirotehniştii. SRI a folosit un robotul pirotehnic pentru cercetare

După scanarea cu raze X s-a dovedit faptul că a fost vorba despre un geamantan abandonat care era gol, arată oficiali din SRI şi din Poliţia Capitalei.

„A fost o sesizare de colect suspect venită de la jandarmii care asigură măsurile în zonă. A fost trimisă o echipă a Brigăzii Antiteroriste a SRI care a început verificările cu ajutorul robotului pirotehnic. La o primă cercetare, se pare că este un geamantan gol. Este scanat cu raze X astfel încât să ştim dacă există conţinut periculos”, a declarat pentru News.ro Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

La rândul său, Sheila Laia, responsabilul de comunicare şi relaţia cu presa al Ambasadei Turciei la Bucureşti spune că intervenţia nu are legătură cu activitatea ambasadei.

„Nu este vorba de ambasadă, nu e vorba de secţia consulară. Este vorba despre un bloc din apropierea ambasadei”, a spus pentru News.ro Sheila Laia.

Potrivit Poliţiei Capitalei, bagajul a fost abandonat în gangul din apropierea misiunii diplomatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.