Salvamarul inutil, voleibalista egipteană şi costumul ei de plajă, selfie-ul gimnastelor din Coreea de Sud şi Coreea de Nord, reacţia părinţilor gimnastei Aly Raisman şi cea a înotătoarei chineze Fu Yuahui se află între cele zece ”momentele-cheie” suprinse în imagini la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi alese de publicaţia spaniolă La Vanguardia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre cele zece imagini care au făcut înconjurul lumii direct de la Rio de Janeiro a fost aceea a lui Bernardo, un băiat în vârstă de 10-12 ani, şi tricoul lui pe spatele căruia era inscripţionat numele Neymar. El a tăiat numele starului brazilian de pe tricoul său şi l-a trecut pe cel al Martei Vieira da Silva, atacant al naţionalei feminine braziliene.

O imagine realizată de un fotoreporter Reuters la meciul de volei pe plajă dintre Egipt şi Germania de la JO de la Rio a adus în atenţie contrastele culturilor vestimentare ale sportivelor. Fotografia voleibalistelor Doaa Elghobashy, cu trupul acoperit şi purtând pe cap hijab-ul tipic femeilor musulmane, şi Kira Walkenhorst, cu echipament de concurs alcătuit din două piese, a stârnit diverse reacţii în mediul online.

Cea mai inutilă meserie din lume la Olimpiada 2016 - a fost catalogată cea de salvamar. Imaginea salvamarului care urmăreşte de pe margine piscinei desfăşurarea uneia dintre probele de înot s-a numărat printre cele mai apreciate de internauţi.

Frumuseţea sportului constă şi faptul că uneşte. Două gimnaste, sud-coreeana Lee Eun-ju şi nord-coreeana Hong Un-jong au arătat asta lumii întregi atunci când şi-au făcut un selfie împreună.

Părinţii gimnastei Aly Raisman au trăit la intensitate maximă exerciţiile fiicei lor şi au devenit una dintre cele mai distribuite imagini de la Jocurile Olimpice. 

Reacţia înotătoarei chineze Fu Yuahui, care a obţinut medalia de bronz la 100 de metri spate, a emoţionat şi amuzat, deopotrivă. ”58,95?”, a întrebat ea când a aflat timpul realizat. ”Credeam că am scos 59 de secunde! Uau, ce rapidă sunt!”, a adăugat ea.

Un fotograf al agenţiei Getty i-a susprins pe sudafricanul Chad le Fros şi Michael Phelps în timpul competiţiei. Michael Phelphs se îndrepta sigur spre victorie.

Gimnasta americană Simone Biles şi săritura sa perfectă, medaliată cu aur, a făcut, de asemenea, înconjurul lumii.

 

Înotătoarea Anna Voloşina, membră a echipei de înot sincron a Ucrainei, a dat o notă senzuală Olimpiadei de anul acesta când, filmată, a executat un scurt moment de striptease.

Atletul Hiroki Ogita şi săritura sa cu prăjina este un alt ”moment-cheie” al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, care s-au încheiat duminică noapte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.