Indiferent de tipul lor, jocurile sunt întotdeauna o idee excelentă pentru a încinge spiritele la o petrecere acasă. Există atât de multe jocuri care ţin adulţii în priză şi le oferă o experienţă absolut extraordinară încât orice petrecere de weekend cu jocuri va avea un succes garantat de la început.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petrecere de weekend cu un turneu de poker

Pokerul nu este un simplu joc de noroc, ci un joc ce combină strategia cu plăcerea câştigurilor băneşti. În special bărbaţii, dar şi femeile preferă pokerul în locul multor altor jocuri de acest fel tocmai pentru că le dă senzaţia că îşi pot lua soarta în propriile mâini. Iar pentru popularitatea pokerului în rândul iubitorilor de jocuri, un turneu online de poker este întotdeauna o idee bună ca mod de distracţie la o petrecere între prieteni.

Primul pas pentru lansarea unui turneu de poker virtual este alegerea unui casino online România care să găzduiască turnee de poker şi să ofere posibilitatea selecţiei dintre mai multe tipuri de joc. De asemenea, pentru că este vorba de o petrecere la care probabil nu toată lumea îşi aduce de acasă un laptop personal, cazinoul online ales trebuie să poată fi accesat şi să funcţioneze în parametri optimi şi de pe terminalele mobile.

Farmecul turneelor de poker este faptul că toţi jucătorii încep de la egalitate. Fiecăruia i se acordă acelaşi număr de jetoane, iar valoarea blind-urilor şi ante-urilor obligatorii creşte treptat, mă măsura evoluţiei turneului. Când un participant îşi pierde toate jetoanele în cadrul turneului, acesta este eliminat din competiţie şi pe acelaşi principiu, ultimul rămas este este jucătorul câştigător.

Petrecere de weekend cu jocuri de societate

Dacă acum câteva decenii singurele jocuri de societate disponibile în România erau Nu te supăra frate, Ţintar, Turism sau Dacii şi romanii, acum românii nu se mai mulţumesc nici cu Monopoly sau Catan şi caută bucuria jocurilor în nişte creaţii mult mai complexe precum Dixit, Activity, Jumanji sau Taboo.

Există la ora actuală sute de tipuri de jocuri de societate care se pot procura din supermarket-uri sau din magazine de specialitate la preţuri pentru toate buzunarele. Dar cele mai importante criterii de selecţie pentru alegerea unui joc care să placă tuturor sunt gradul de complexitate, limba în care sunt scrise instrucţiunile şi materialele auxiliare, numărul de jucători la care se pretează şi tematica.

Pentru cei cărora le plac jocurile video, cele mai incitante jocuri de societate sunt cele cu tematici din epoca medievală, războaie, luptători cu puteri neobişnuite, construcţii de oraşe şi bineînţeles, lumi fantastice. Pe de altă parte, pentru cei care nu se lasă vrăjiţi de farmecul jocurilor decât la astfel de ocazii, jocurile de societate care implică într-o mare măsură şi limbajul corpului sau talentul actoricesc sunt mult mai apreciate.

Petrecere de weekend cu jocuri de cărţi

Indiferent de vârsta pe care o ai, jocurile de cărţi îţi trezesc un sentiment de nostalgie. Nesfârşitul Război la care majoritatea jucătorilor renunţau înainte să se decidă un câştigător suprem, Macao - cel ca o cursă contra cronometru care îţi făcea adrenalina să atingă cote maxime, Popa Prostu - o poreclă pe care nimeni nu voia s-o primească sau Trombon - jocul la care mincinoşii “cu experienţă” aveau cele mai multe şanse de câştig sunt doar câteva exemple de jocuri de cărţi pe care majoritatea românilor le-au învăţat în copilărie şi ale căror reguli încă le ştiu pe de rost la orice oră din zi şi din noapte.

În calitate de gazdă, cel mai mare avantaj pe care îl ai când pregăteşti o petrecere de weekend cu jocuri de cărţi este acela că investiţiile pe care trebuie să le faci sunt unele minime. În afară de un pachet complet de cărţi pe care îl ai probabil pe undeva prin casă, nu mai trebuie să procuri decât gustări şi băutură pentru a reuşi să oferi o experienţă de neuitat.

Pe de altă parte, dacă media de vârstă a participanţilor la petrecere nu este suficient de înaintată, chiar dacă la început toată lumea se va strădui să-şi demonstreze talentele în doar câteva ore focul pasiunii se poate stinge şi se cer alternative de distracţie mai provocatoare, ca de exemplu cele propuse în rândurile de mai sus.

(Articol sustinut de Media Folk)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.