Şapte lungmetraje despre dragoste, război şi pace vor rula în programul Săptămâna Filmului Rusesc, care are loc în perioada 26 - 30 octombrie, în studioul ”Horia bernea” al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNTR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate filmele vor fi subtitrate în limba română şi au fost produse între anii 2015 - 2016. Programul cuprinde filme artistice, comedii, pentru copii, poveşti de dragoste, din lumea sportului, de război şi pace. La ceremonia de deschidere vor participa cineaşti şi actori ruşi.

Filmele vor rula de la ora 19.00. 

Programul evenimentului cuprinde lungmetrajul "Fantoma", 2015, în regia lui Aleksnadr Voitinski. Un talentat constructor de aeronave intenţionează să arate potenţialul unui avion inovativ la viitorul aeroshow şi să încheie un contract profitabil. Brusc, acesta este zdrobit într-un accident de maşină şi devine o fantomă pe care o vede numai un şcolar oarecare.

"Campionii: Mai repede. Mai sus. Mai puternic", film realizat în 2016, de Artiom Aksenenko, se bazează pe fapte reale din viaţa unor sportivi ruşi celebri: luptătorul Aleksandr Karelin, gimnasta Svetlana Horkina şi înotătorul Aleksandr Popov. Aceasta este o poveste despre cum au ajuns ei la medaliile de aur la Jocurile Olimpice.

La Bucureşti, cinefilii mai pot vedea "Bătălia pentru Sevastopol", 2015, în regia lui Serghei Mokriţki, film care se bazează pe povestea reală a legendarei femei-lunetiste, Liudmila Pavlicenko. Aceasta a fost prietenă cu Eleonora Roosevelt. Discursul ei de la conferinţa din Statele Unite a schimbat cursul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Batalion" (2014), în regia lui Dimitri Meshiev, vorbeşte despre revoluţia din anul 1917, care a schimbat viaţa Rusiei şi cursul Primului Război Mondial. Soldaţii au refuzat să se supună ofiţerilor şi să îşi apere patria. Pentru ridicarea moralului, a fost creat ”batalionul morţii”, format din femei.

Eroul filmului "Nordicul" (2015), de Alionei Zvanţova, plănuieşte să plece în Norvegia cu logodnica sa. Neaşteptat, el vine la conducerea unei agenţii de curăţare. Temându-se că logodnica va afla despre exploatarea femeilor, eroul trebuie să se eschiveze şi să îşi ascundă angajaţii.

Filmul "Eroul" din 2016, regizat de Yuri Vasiliev, este o poveste de dragoste în vremea războiului. O tânără prinţesă şi un locotenet se cunosc în circumstanţe neobişnuite. Simpatia reciprocă se transformă într-un sentiment real, însă Primul Război Mondial îi separă pe îndrăgostiţi.

"Despre dragoste" (2015), de Anna Melikian, este ultimul film care va fi prezentat la Bucureşti. Eroii peliculei sunt prezentaţi în diferite situaţii din viaţa reală, se confruntă cu o manifestare puternică a sentimentelor, depăşesc obstacolele din calea lor, încercând să răspundă la întrebarea: Ce este dragostea?

Evenimentul este organizat în cadrul celei de-a şasea ediţii a Zilelor Culturii Ruse, care va avea loc între 18 şi 31 octombrie în Bucureşti, Craiova, Ploieşti, Zalău şi Satu Mare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.