Roky Erickson, unul dintre pionierii rockului psihedelic, solist vocal al trupei 13th Floor Elevators, a murit vineri, în Austin, la vârsta de 71 de ani, din cauze necunoscute, potrivit site-ului nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cariera sa a fost afectată de o boală psihică gravă şi de anii petrecuţi într-un spital psihiatric din Texas. 

Decesul a fost confirmat de fratele său Mikel producătorului Bill Bentley, care a lucrat cu artistul la albumul tribut din 1990 "Where the Pyramid Meets the Eye". 

"Roky a trăit în atât de multe lumi, încât nu puteai ţine pasul cu el", a declarat Bentley pentru Variety. "A trăit mult şi nu mereu pe această planetă". 

Născut Roger Kynard Erickson în Austin, el a înfiinţat prima sa trupă, The Spades, adupă ce a renunţat la liceu în 1965. Mai târziu, în acelaşi an, a format 13th Floor Elevators.

Odată cu lansarea albumului de debut, "The Psychedelic Sounds Of The 13th Floor Elevators", în 1966, single-ul "You’re Gonna Miss Me" a devenit o emblemă a mişcării grange-rock din anii 1960.  

The 13th Floor Elevators va ma lansa trei albume, ultimul fiind "Bull of the Woods" în 1969.

"Roky a însemnat multe lucruri pentru numeroşii săi admiratori şi ne-a lăsat moştenire stilul său remarcabil şi talentul său poetic şi artistic extraordinar. Lumea muzicii rock, aşa cum o cunoaştem acum, este aproape de neconceput fără Roky Erickson, a spus Billy F. Gibbons de la ZZ Top. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.