Box office-ul nord-american a înregistrat, în anul 2016, încasări de 11,4 miliarde de dolari, reprezentând cele mai mari venituri pe an realizate în istorie, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru 2015, suma înregistrată a fost de 11,1 miliarde de dolari.

 

Filmul cu cele mai mare încasări în 2016 a fost ”Finding Dory”, care a ajuns la 483,3 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada, potrivit comScore. Pelicula ”Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story”, primul lungmetraj independent desprins din franciza ”Războiul stelelor”, lansată pe 16 decembrie, a încheiat anul pe locul al doilea, iar numărătoarea continuă.

Disney a avut, în 2016, şase filme între primele zece cu cele mai mari încasări, între care ”Captain America: Civil War”, care a strâns 408 milioane de dolari.

 

 

”Un peşte uituc, super-eroi, animale de companie şi călători în spaţiu conduc într-un an care a fost marcat de o selecţie de filme incredibil de diversă”, a declarat Paul Dergarabedian, analist al comScore, într-un comunicat transmis duminică.

În weekendul de Anul Nou, lungmetrajul ”Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story” s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord american, cu încasări de 49,7 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.