O chitară la care Jerry Garcia, membru fondator al formaţiei Grateful Dead, a cântat în mai multe turnee mondiale a fost adjudecată, la o licitaţie organizată în New York, contra sumei de 1,9 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitara numită ”Wolf” la care liderul formaţiei Grateful Dead a cântat în toate concertele importante, din San Francisco până la piramidele din Egipt, i-a aparţinut muzicianului Daniel Pritzker, care a achiziţionat-o în 2002 pentru suma de 790.000 de dolari, potrivit ABC News.

Pe lângă suma de 1,9 milioane de dolari, alţi 1,6 milioane de dolari au fost daţi de o persoană care a dorit să rămână anonimă.

Banii obţinuţi la licitaţia de miercuri seară, 3,2 milioane de dolari, vor fi donaţi organizaţiei Southern Poverty Law Center (SPLC) din Montgomery, Alabama, care luptă pentru combaterea sărăciei.

Foto: guernseys.com
Foto: guernseys.com

”Am fost un fan al trupei Grateful Dead încă de când eram copil şi a fost o adevărată onoare să cânt la această chitară timp de 15 ani, dar este momentul ca «Wolf» să face ceva bun”, a spus Pritzker.

Preşedintele SPLC, Richard Cohen, a declarat că organizaţia pe care o conduce îi este recunoscătoare lui Pritzker pentru că ”a fost dispus să se despartă de această bucată din istoria muzicii pentru a sprijini misiunea organizaţiei de a lupta împotriva urii şi a bigotismului".

Potrivit casei de licitaţii Guernsey, prima apariţie a chitarei ”Wolf” datează din 1973, atunci când Grateful Dead a susţinut un concert pentru clubul Hells Angels. Chitara a fost realizată special pentru Jerry Garcia şi are pe ea un cap de lup cu ochii îngustaţi, urechiile ridicate, limba atârnând şi colţii ascuţiţi, realizat în stilul personajelor de desene animate.

Foto: guernseys.com
Foto: guernseys.com

Jerry Garcia, o legendă a rockului din anii 1960, a fost chitarist şi solist al formaţiei Grateful Dead, alături de care a performat pe tot parcursul carierei sale. În ultima parte a vieţii sale a suferit de o formă grave de diabet, iar pe 9 august 1995 a încetat din viaţă la vârsta de 53 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.