Horaţiu Mălăele, Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu, Robert Horton, Monica Filimon şi Maryna Ajaja sunt invitaţii ediţiei a treia a Festivalului Filmului Românesc de la Seattle - “Un ochi râde, un ochi plânge: Despre origini", în perioada 18-20 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul se va desfăşura la SIFF Cinema Uptown din Seattle, anunţă Institutul Cultural Român din New York. 

Monica Filimon, conferenţiar la Kingsborough Community College, va modera dialogurile invitaţilor speciali cu publicul din Seattle. 

Robert Horton este critic de film şi conferenţiar invitat de Smithsonian Journeys. El va coordona dialoguri între public şi realizatori, după vizionarea filmelor. 

Maryna Ajaja, născută la Hollywood, s-a mutat la Seattle în 1969. Este specialistă în cinematografia din Europa de Est, Asia Centrală, Georgia, Ţările Baltice şi Rusia. Din 1997, face selecţia de filme pentru Festivalul Internaţional de Film din Seattle, un festival de 20 de zile, care prezintă anual peste 400 de filme, reprezentând toate genurile: film artistic, documentar, film de arhivă, animaţie, film experimental şi scurt metraj. Maryna Ajaja este scriitoare şi poetă.

În festival vor fi prezentate filmele "De ce eu?" de Tudor Giurgiu, documentarul "Aliyah DaDa" de Oana Giurgiu, "Câini" de Bogdan Mirică, "Nunta mută", în regia lui Horaţiu Mălăele, filmul de animaţie "Strada Speranţei" de Ştefan şi Alexandru Buzea, Nicolae Radu, "Dincolo de calea ferată" de Cătălin Mitulescu şi "Funeralii fericite" de Horaţiu Mălăele.  

În încheierea festivalului, actorul Horaţiu Mălăele va susţine luni, 21 noiembrie, un one-man show, "Sunt un orb", spectacol în limba română.

Festivalul este realizat şi cu suport din partea: Ministerului Afacerilor Externe-Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Seattle International Film Festival, University of Washington; donaţii private şi din partea unor firme locale din Seattle.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.