"The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a câştigat trofeul categoriei „cel mai bun film”, la cea de-a 90-a gală de decernare a premiilor Oscar, care s-a desfăşurat la Los Angeles. Guillermo del Toro a fost recompensat şi cu trofeul categoriei „cel mai bun regizor”, pentru filmul „The Shape of Water”. Gary Oldman a primit trofeul la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, pentru interpretarea din „Darkest Hour”, regizat de Joe Wright, iar Frances McDormand a primit trofeul la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh. Sam Rockwell a fost recompensat cu trofeul Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh, în timp ce Allison Janney a primit trofeul la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru interpretarea din „I, Tonya”, regizat de Craig Gillespie. Producţia chiliană „Una mujer fantástica”, de Sebastián Lelio, a câştigat trofeul Oscar al categoriei „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. James Ivory a primit trofeul categoriei „cel mai bun scenariu adaptat”, pentru filmul „Call Me by Your Name”, iar Jordan Peele a primit trofeul la categoria „cel mai bun scenariu original”, pentru filmul „Get Out”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "The Shape of Water” a câştigat trofeul pentru cel mai bun film

"The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a câştigat trofeul categoriei „cel mai bun film”, la cea de-a 90-a gală de decernare a premiilor Oscar.

Lungmetrajele nominalizate în 2018 la această categorie a premiilor Oscar au fost „Call Me by Your Name”, de Luca Guadagnino, „Darkest Hour”, de Joe Wright, „Dunkirk”, de Christopher Nolan, „Get Out”, de Jordan Peele, „Lady Bird”, de Greta Gerwig, „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson, „The Post”, de Steven Spielberg, „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh.

 

Câştigătorul a fost anunţat de actorii Faye Dunaway şi Warren Beatty, prezentatorii aceluiaşi trofeu de anul trecut. 

UPDATE - Frances McDormand a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal

Frances McDormand a primit trofeul Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh.

La categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” au fost nominalizate Sally Hawkins, pentru „The Shape of Water”, Frances McDormand, pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, Margot Robbie, pentru „I, Tonya”, Saoirse Ronan, pentru „Lady Bird”, şi Meryl Streep, pentru „The Post”.

Câştigătoarea a fost anunţată de actriţele Jodie Foster şi Jennifer Lawrence.

 

Acesta este al doilea trofeu Oscar primit de Frances McDormand în carieră.

UPDATE - Gary Oldman, cel mai bun actor în rol principal

Gary Oldman a fost recompensat cu trofeul Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, pentru interpretarea din „Darkest Hour”, regizat de Joe Wright.

La categoria „cel mai bun actor în rol principal” au fost nominalizaţi Timothée Chalamet, pentru „Call Me By Your Name”, Daniel Day-Lewis, pentru „Phantom Thread”, Daniel Kaluuya, pentru „Get Out”, Gary Oldman, pentru „Darkest Hour”, şi Denzel Washington, pentru „Roman J. Israel, Esq.”.

Trofeul a fost înmânat de actriţele Jane Fonda şi Helen Mirren.

 

Acesta este primul trofeu Oscar câştigat de Gary Oldman, care a fost acum nominalizat pentru a doua oară în carieră.

UPDATE - Guillermo del Toro a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru filmul „The Shape of Water”

Guillermo del Toro a fost recompensat, la gala premiilor Oscar, care are loc la Los Angeles, cu trofeul categoriei „cel mai bun regizor”, pentru filmul „The Shape of Water”.

Anul acesta au fost nominalizaţi: Paul Thomas Anderson, pentru „Phantom Thread”, Guillermo del Toro, pentru „The Shape of Water”, Greta Gerwig, pentru „Lady Bird”, Christopher Nolan, pentru „Dunkirk”, şi Jordan Peele, pentru „Get Out”.

 

Trofeul a fost înmânat de Emma Stone, câştigătoarea categoriei „cea mai bună actriţă în rol principal” a premiilor Oscar de anul trecut.

UPDATE -  "Get Out”, premiat pentru cel mai bun scenariu original

Jordan Peele a primit trofeul Oscar la categoria „cel mai bun scenariu original”, pentru filmul „Get Out”.

La această categorie au fost nominalizaţi Emily V. Gordon şi Kumail Nanjiani, pentru „The Big Sick”, Jordan Peele, pentru „Get Out”, Greta Gerwig, pentru „Lady Bird”, Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor, pentru „The Shape of Water”, şi Martin McDonagh, pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Câştigătorul a fost anunţat de actriţa Nicole Kidman.

UPDATE - "Call Me by Your Name” s-a impus la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”

James Ivory a câştigat trofeul Oscar al categoriei „cel mai bun scenariu adaptat”, pentru filmul „Call Me by Your Name”.

La această categorie au fost nominalizaţi James Ivory, pentru „Call Me by Your Name”, Scott Neustadter şi Michael H. Weber, pentru „The Disaster Artist”, Scott Frank, James Mangold şi Michael Green, pentru „Logan”, Aaron Sorkin, pentru „Molly's Game”, şi Dee Rees şi Virgil Williams, pentru „Mudbound”.

UPDATE - Allison Janney a fost recompensată cu trofeul categoriei "cea mai bună actriţă în rol secundar”

Allison Janney a primit trofeul Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru interpretarea din „I, Tonya”, regizat de Craig Gillespie.

La categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar” au fost nominalizate Mary J. Blige, pentru „Mudbound”, Allison Janney, pentru „I, Tonya”, Lesley Manville, pentru „Phantom Thread”, Laurie Metcalf, pentru „Lady Bird”, şi Octavia Spencer, pentru „The Shape of Water”.

Trofeul a fost înmânat de Mahershala Ali, câştigător al categoriei „cel mai bun actor în rol secundar” a premiilor Oscar de anul trecut.

UPDATE - "Una mujer fantástica” a câştigat trofeul categoriei "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”

Producţia chiliană „Una mujer fantástica”, de Sebastián Lelio, a câştigat trofeul Oscar al categoriei „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”.

Trofeul a fost înmânat de actriţa Rita Moreno.

La categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” au fost nominalizate: „Una mujer fantástica” (Chile), de Sebastián Lelio, „On Body and Soul” (Ungaria), de Ildikó Enyedi, „The Insult” (Liban), de Ziad Doueiri, „Loveless” (Rusia), de Andrey Zvyagintsev, „The Square” (Suedia), de Ruben Östlund.

Anul trecut, premiul a revenit filmului iranian „The Salesman”, de Asghar Farhadi.

UPDATE - Sam Rockwell, desemnat cel mai bun actor în rol secundar

Sam Rockwell a fost recompensat cu trofeul Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh.

Câştigătorul a fost anunţat de Viola Davis, recompensată anul trecut la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”.

La categoria „cel mai bun actor în rol secundar” au fost nominalizaţi Willem Dafoe, pentru „The Florida Project”, Woody Harrelson, pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, Richard Jenkins, pentru „The Shape of Water”, Christopher Plummer, pentru „All the Money in the World”, şi Sam Rockwell, pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Gala premiilor Oscar 2018 a început. Activismul, cea mai importantă tendinţă în modă

Vedetele nu au adoptat o anumită cromatică a vestimentaţiei, cum s-a întâmplat la gala premiilor Globurile de Aur din luna ianuarie, când negru a fost purtat în semn de protest faţă de abuzurile şi hărţuirea sexuală.

Jane Fonda, Lin-Manuel Miranda, Patrick Stewart şi Richard Jenkins s-au numărat printre cei care au purtat mesaje legate de campania „Time's Up” şi de politica armelor de foc din Statele Unite.

Gala de la Dolby Theatre din Hollywood este prezentată de Jimmy Kimmel, pentru al doilea an consecutiv.

„Anul acesta, când va auziţi numele, nu vă ridicaţi imediat...”, a făcut Kimmel referire la scandalul #MeToo. „Oscar este cel mai iubit şi respectat bărbat de la Hollywood. Uitaţi-vă la el: îşi ţine mâinile unde trebuie, e cuminte şi nu are penis”.

El a vorbit despre producătorul Harvey Weinstein şi a făcut apel la încheierea abuzurilor de orice fel din toate industriile. „Anul acesta este despre optimism”, a mai afirmat Kimmel.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu a putut fi vizionată live pe Facebook, pe Oscars.com şi ABCNews.com. 

Gala premiilor Oscar este difuzată în direct, în România, de Digi 24 şi Digi Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.