Drama franceză „Amanda”, premiată anul trecut cu trofeul Magic Lantern în secţiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneţia, filmul de aventuri „Aladdin” al lui Guy Ritchie, cu Will Smith în distribuţie, şi „Booksmart”, debutul regizoral al actriţei Olivia Wilde, sunt premierele weekendului în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al treilea film al lui Mikhaël Hers („Memory Lane”, 2010; „Ce sentiment de l’été”, 2015) spune povestea lui David, interpretat de Vincent Lacoste, care duce o viaţă boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata lui în vârstă de 7 ani. Cei doi construiesc o relaţie plină de tandreţe, în care învaţă să convieţuiască.

Lungmetrajul, din distribuţia căruia fac parte Isaure Multrier, Stacy Martin şi Ophélia Kolb, a fost nominalizat la premiile César şi Lumière.

„Aladdin” îi are în distribuţie pe Mena Massoud, Will Smith, Naomi Scott, Nasim Pedrad, Billy Magnussen şi Marwan Kenzari. 

Filmul lui Ritchie are în prim-plan un orfan ales de vrăjitorul Jafar să intre în Peştera Minunilor. Acolo, Aladdin găseşte lampa fermecată, care îndeplineşte orice dorinţe, iar Marele Vizir devine rivalul lui.

Actriţa Olivia Wilde a debutat în regie cu „Booksmart: Examen de (i)maturitate”, un film care beneficiază de o echipă de producţie majoritar feminină. Rolurile principale sunt jucate de Kaitlyn Dever („J. Edgar”, „Last Man Standing”) şi Beanie Feldstein („Lady Bird”, „Will & Grace”).

Filmul le urmăreşte pe Dever şi Feldstein în rolurile unor tinere care, la absolvirea liceului, realizează că au dedicat prea mult timp studiului şi ar fi trebuit să se distreze mai mult. Ele vor să concentreze patru ani într-o noapte de petrecere.

Olivia Wilde cunoscută pentru rolurile din „Her”, de Spike Jonze, şi „Rush”, de Ron Howard, şi din serialul „Vinyl”.

Cât priveşte partea de regie, Wilde a realizat videoclipuri pentru grupurile Red Hot Chili Peppers şi Edward Sharpe and the Magnetic Zeros.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.