Luca Niculescu, ambasadorul român la Paris, relatează într-o postare pe Facebook, sub titlul „Diplomaţie pisicească”, o întâmplare ce a avut-o protagonistă pe felina Nomi de la Ministerul francez de Externe, care a participat la un dejun unde se discuta despre apropiata Preşedinţie franceză a Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niculescu a fost invitat recent, alături de ceilalţi ambasadori europeni, la o reuniune la Quai d’Orsay - Ministerul francez de Externe - despre apropiata Preşedinţie franceză a Uniunii Europene, care va începe la 1 ianuarie 2022.

„Multe teme de discutat, multe aspecte tehnice. Reuniunea s-a prelungit cu un dejun la care, tot aşa, fiecare diplomat stătea cu carneţelul pe masa şi notam toate detaliile unei preşedinţii care se anunţă foarte densă”, îşi începe el relatarea.

Ambasadorul continuă: „Şi, când eram noi mai concentraţi, în sală îşi face apariţia una dintre vedetele ministerului : celebra pisică Nomi, care are libertatea de a  parcurge când doreşte saloanele superbei clădiri. Intră calmă, aproape ignorându-ne, se aşază în mijlocul salonului şi începe să îşi lingă lăbuţele. Îşi ridică apoi ochii semi adormiţi către noi şi trece încet pe la fiecare masă, pentru a vedea dacă primeşte mângâieri (cu succes, după cum se vede). După ce inspectează sala, observă un scaun gol, sare imediat pe el şi, de acolo, cu o mişcare bine antrenată, direct pe una dintre mese. Probabil era interesată şi de meniu (altfel, de ce ar fi o pisică într-o sală de mese?), dar nu a apucat să se bucure. La fel de rapid ca ea, unul dintre angajaţii ministerului a prins-o imediat şi a scos-o din sală. În zâmbetele diplomaţilor prezenţi şi spre tristeţea lui Nomi, privată astfel de un dejun diplomatic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.