Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, a anunţat, la împlinirea unui an de la deschidere, că numărul celor care i-au trecut pragul a fost de 350.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de turişti în zona Râşnov a crescut cu aproximativ 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, mai spun reprezentanţii parcului.

“Vizitarea parcului a însemnat, pe lângă creşterea semnificativă a numărului de turişti din zonă, şi dezvoltarea economiei locale şi a infrastructurii turistice. Ceea ce ne bucură şi mai tare este că am reuşit să obţinem sprijinul comunităţii academice, iar această colaborare ne-a permis să le arătăm vizitatorilor noştri fosile unicat ale unor dinozauri găsiţi pe teritoriul României”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc.

În ultimul an, Dino Parc Râşnov a organizat trei expoziţii ştiinţifice unicat în cadrul cărora a pus gratuit la dispoziţia vizitatorilor scheletul dinozaurului “Balaurul Bondoc”, singurul de acest fel din lume, scheletul aproape intact al unui mastodont, singurul complet în proporţie de 85% din lume, şi o expoziţie de roci şi fosile inedite descoperite în zona munţilor Carpaţi.

“Pentru că interesul pe care oamenii îl manifestă faţă de parc este atât de mare, încercăm să aducem mereu lucruri noi, interesante şi educative. De aceea, reinvestim o bună parte dintre venituri pentru a dezvolta în permanenţă parcul, atât la nivel interactiv, cât şi la nivel ştiinţific”, a adăugat Adrian Apostu.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov.

Pe lângă un traseu impresionant, cu 46 de dinozauri în mărime naturală, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi multe alte zone interactive.

Preţul unui bilet de acces este de 28 de lei, pentru adulţi, şi de 22 de lei, pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.