”Cinema, Mon Amour”, considerat unul dintre cele mai remarcabile documentare româneşti ale anului trecut, va avea premiera în Regatul Unit, în 22 şi 23 iunie, la Festivalul Internaţional de Film de la Edinburgh.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula este o ”înduioşătoare scrisoare adresată cinema-ului ca artă şi mod de viaţă”, potrivit Institutului Cultural Român,care va intermedia întâlnirea dintre regizorul Alexandru Blec şi cinefili, după proiecţie.

A 70- a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh, cel mai vechi festival de profil European care s-a desfăşurat fără întrerupere, are loc în perioada 15 – 26 iunie.

”Cinema, mon amour” a avut premiera în octombrie 2015, la Festivalul DOK Leipzig din Germania, fiind proiectat ulterior în cadrul Festivalului Jaipur IFF din India şi DocPoint Helsinki din Finlanda.

Filmul spune povestea lui Victor Purice, manager şi cinefil, şi a celor două angajate ale sale, Cornelia şi Lorena, care se luptă pentru a păstra deschis cinematograful ”Dacia Panoramic” din Piatra Neamţ. Astfel, filmul prezintă povestea întregii reţele de cinematografe din România, multe dintre ele ameninţate cu desfiinţarea.

Producţia românească a fost distinsă, printre altele, cu Cinema Warior 2016 – Cultural Resistance Award, la Festivalul de Film din Trieste, şi cu Premiul Radioteleviziunii croate, în cadrul secţiunii Docu RCB a Festivalului de Film din Sarajevo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.