Pompierul din Botoşani care a alergat în ultimii doi ani aproape 800 de kilometri în deşert va participa în această lună la un ultramaraton în Patagonia, urmând să parcurgă zilnic câte un maraton, iar în a cincea zi de alergare chiar două. Competiţia se va desfăşura la o altitudine de 3.000 de metri, într-o zonă muntoasă, cu lacuri şi dune de nisip.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Botoşani, plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul care în 2016 a alergat 500 de kilometri în deşerturile Gobi şi Atacama şi 420 de kilometri, de la Sofia la Bucureşti, iar în luna mai a acestui an a alergat 250 de kilometri în deşertul Kalahari din Namibia, pleacă într-o nouă misiune extremă - ultramaratorul ”Racing The Planet Ultra Patagonia 2017”.

Subofiţerul va urca pe 6 noiembrie în avionul care îl va duce în Patagonia, iar în perioada 12 – 19 noiembrie, va alerga, alături de alţi 360 de alergători din 60 de ţări, înfruntând temperaturi şi condiţii extreme.

“Cursa Racing The Planet Ultra Patagonia 2017 se va desfăşura în cea  mai faimoasă şi sălbatică regiune din America de Sud, dominată de munţii Anzi. Alergarea va fi într-o zonă exclusiv muntoasă, cu lacuri şi dune de nisip, la o altitudine de 3000 de metri, unul din locurile din lume unde se poate face insolaţie şi degerături în aceeaşi zi”, spun reprezentanţii ISU.  

Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în şapte zile, pentru a face cunoscută şi a sprijini „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”.

El urmează să alerge zilnic câte un maraton, aproximativ 43 de kilometri, iar în a cincea zi va alerga circa 80 kilometri.

Pompierul a mai participat la alte trei ultramaratoane - vorba de “Gobi March” (China, iunie 2016), “Atacama Crossing” (Chile, octombrie 2016) şi “Sahara Race” (Namibia, mai 2017), unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general. “Racing The Planet Ultra Patagonia 2017” se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.