Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a afirmat, joi, la finalul şedinţei Executivului, că buffer-ul ministerului pe care îl conduce este peste necesar, iar soldul din Trezorerie este la un nivel "fără precedent”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Buffer-ul este supradimensionat pentru asigurarea a 4 luni. La acesta se adaugă faptul că soldul în Trezorerie este la un nivel fără precedent. Să vă uitaţi cu atenţie la emisiunile din ultima perioadă de la Ministerul de Finanţe, unde investitorii vin şi la randamente mai mici. Toate acestea dau credibilitate României şi o fac o destinaţie atractivă pentru investitori, în ciuda tuturor spuselor corului de bocitoare, care în fiecare zi ne spun că nu va fi bine", a declarat Viorel Ştefan.

De asemenea, ministrul de Finanţe a precizat că nivelul veniturilor colectate la bugetul statului de la începutul anului şi până în primele 21 de zile lucrătoare din martie îl depăşeşte pe cel înregistrat pe tot trimestrul I al anului 2016 cu 20 de milioane de lei.

"La 20 de zile lucrătoare rezultă în martie un plus de 5% faţă de perioada similară a anului 2016. Colectarea la 21 de zile din martie 2017 faţă de toată luna martie 2016, deja nivelul a depăşit luna martie din 2016. La 21 de zile, pe total trimestru I 2017, se depăşeşte nivelul de colectare cu 20 milioane lei. Tot ce se va încasa, contoriza pe ultimele 2 zile de încasare înseamnă peste nivelul din trimestrul I 2016", a explicat Ştefan.

Ministrul Finanţelor a arătat că execuţia bugetară pe primele două luni ale acestui an s-a încheiat într-un echilibru caracterizat într-un uşor excedent, 397 de milioane, care reprezintă 0,05% din PIB.

”Cheltuielile bugetare de 34,5 miliarde au scăzut cu 0,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, diminuându-se şi cu 0,3 puncte procentuale ca pondere în PIB. Cheltuielile de personal au crescut cu 13,3%, cheltuielile cu bunurile şi servicii s-au redus cu 5,1%”, a spus Viorel Ştefan, precizând că toate cifrele privind execuţia bugetară pe primele două luni ale anului se găsesc pe site-ul Ministerului de Finanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.