Construieşte o casă în trei zile este îndemnul organizatorilor UrbanFest 2016, eveniment care are loc, de sâmbătă până luni, în Piaţa George Enescu din Capitală, unde bucureştenii sunt invitaţi să construiască o casă în decurs de trei zile, folosind materiale naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 17 organizaţii ale societăţii civile vor exemplifica ce înseamnă economia circulară. În plus, publicul este invitat să construiască o casă în trei zile, folosind materiale naturale precum cărămizi din hârtie reciclată, pereţi din cânepă şi argilă cu paie, structură de lemn cu plăcuţe multicui, termoizolaţie naturală din fibră vegetală şi acoperiş verde, din gazon, transmit organizatorii.

Luni, UrbanFest propune conferinţa ”Oraşul meu în Europa noastră", centrată pe Agenda Urbană a Uniunii Europene şi rolul fondurilor UE în dezvoltarea durabilă, care va fi urmată de atelierele de lucru ale Reţelei europene de dezvoltare urbană, organizate de Comisia Europană - Direcţia Generală de Politică Regională.

UrbanFest vrea să promoveze valorile europene în spaţiul urban. Anul acesta, festivalul are ca temă centrală Agenda Urbană Europeană, cu accent pe economia circulară, un model prin care valoarea produselor, materialelor şi resurselor este menţinută în economie cât mai mult timp posibil, iar generarea de deşeuri neutilizabile este redusă la minimum.

UrbanFest, festival al culturii şi dezvoltării urbane, este organizat de Comisia Europeană, împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti  şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice.

Accesul la eveniment este deschis publicului între orele 10.00 - 18.00, în zilele de sâmbătă şi duminică, şi 10.00 - 14.00, în cursul zilei de luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.