Tudor Ciurezu şi alţi trei administratori au fost revocaţi din conducerea SIF Oltenia, fiind acuzaţi, printre altele, că au refuzat în mai multe rânduri convocarea Adunării Generale a Acţionarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

” În Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Oltenia, care a avut loc ieri, 12 octombrie 2020, la Craiova, acţionarii societăţii de investiţii au decis revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor. Tudor Ciurezu se afla la conducerea SIF Oltenia din 2011, însă mandatul său a fost marcat în ultimii doi ani de numeroase conflicte cu acţionarii SIF 5, respectiv SIF Banat Crişana, SIF Muntenia sau grupul de firme CERTINVEST, dar şi cu Autoritatea de Supraveghere Financiară”, anunţă un comunicat al SIF Oltenia.

Potrvit comunicatului, Ciurezu, împreună cu cei trei administratori revocaţi, au refuzat în mai multe rânduri convocarea Adunării Generale la cererea acţionarilor, dar şi completarea ordinii de zi cu punctele privind revocarea sau atragerea răspunderii administratorilor.

”Conflictul a culminat în luna aprilie a.c., cu refuzul lui Tudor Ciurezu de a le permite acţionarilor accesul la Adunarea Generală de Bilanţ iar, ca urmare a acestei situaţii, a avut loc o Adunare Generală paralelă, prezidată de vicepreşedintele SIF Oltenia, Cristian Buşu, care a avut loc în faţa sediului societăţii din Craiova. Urmare a acestei conjuncturi, Tudor Ciurezu şi cei trei administratori au fost amendaţi în mai multe rânduri de către ASF, fiind iniţiate în acelaşi timp numeroase dosare în instanţă”, relevă comunicatul.

Confom aceleiaşi surse, Ciurezu s-a aflat luni pentru prima oara în ultimii doi ani în faţa acţionarilor săi şi a primit un vot de blam, fiind revocat cu 70% din voturile exprimate în cadrul AGA.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi Adunări, au fost respinse distribuirea de dividende aferente anului 2019, dividende a căror plată era suspendată încă din luna iulie de către instanţele de judecată, dar şi aprobarea Strategiei şi a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2020 sau descărcarea de gestiune a administratorilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.