Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru avizarea rectificării bugetare, că întârzierea aprobării rectificării creează efecte negative în economie, putând apărea blocaje şi întârzieri în acordarea de salarii în sectorul bugetar, în derularea investiţiilor, în sănătate şi în acordarea de compensaţii pentru cei afectaţi de pesta porcină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect.

Teodorovici a avertizat că orice întârziere poate crea efecte negative la nivelul economiei.

”În cazul neaprobării rectificării, luna septembrie rămâne neacoperită pe partea de salarii pentru o serie de entităţi la nivel public. (...) Dacă se menţine un astfel de blocaj va fi afectată partea de investiţii, atât la nivel central, cât şi local. La nivel local sunt multe proiecte de investiţii care sunt în curs de derulare şi care pot întâmpina dificultăţi: drumuri judeţene, comunale, şcoli (...). De asemenea, efectele neplăcute ale pestei porcine. Aici, sunt prevăzute sume importante în propunerea de rectificare bugetară pentru ca cei care au avut de suferit să primească o compensaţie”, a spus Teodorovici.

El a mai avertizat că pot apărea blocaje în agricultură şi în sănătate.

”Pentru partea de agricultură, pot părea întârzieri în finanţarea campaniilor agricole de toamnă. În domeniul sănătăţii, întârzierea rectificării bugetare poate produse efecte neplăcute şi poate pune în pericol accesul la tratamente al pacienţilor care suferă de afecţiuni grave (...), trimiterea în străinătate a pacienţilor pentru care tratamentul nu poate fi asigurat în ţară”, a mai spus Teodorovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.