Situaţia IMM-urilor în criza provocată de pandemie şi măsurile de susţinere a acestora de către stat, bănci, investitori, asociaţii antreprenoriale, consultanţi de business vor fi temele principale la videoconferinţa "IMM-urile, oxigen pentru România", care va avea loc vineri, 26 februarie 2021, incepand cu ora 10.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La evenimentul organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox şi-au confirmat până acum participarea Florin Jianu - Preşedinte, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Cristian Păun - Preşedinte, Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Ionuţ Ţaţa - Fondator, Iceberg/Cluster pentru Inovare şi Tehnologie - Digital Innovation Hub, Peter Barta - Co-Fondator, The Long Run, Sorin Drăgulin - Director de Produse, Segmente şi Managementul Valorii Clientului, UniCredit Bank.

Vor fi prezenţi reprezentanţi ai Guvernului, ai instituţiilor implicate în sprijinirea IMM-urilor, business angels, consultanţi, care vor propune soluţii pentru susţinerea antreprenorilor care dezvoltă afaceri mici şi mijlocii şi vor prezenta modele de succes.

Principalele subiecte dezbătute vor fi:

  • Care sunt cele mai importante probleme ale IMM-urilor în criză: finanţarea, desfacerea, structura de business, lipsa unui plan de avarie, comunicarea internă cu angajaţii sau externă, concurenţa?
  • Cum se implică statul în susţinerea şi dezvoltarea IMM, ce surse de finanţare au la dispoziţie companiile de talie mică şi medie şi ce ajutoare pot primi de la stat?
  • Programele de ajutor de stat pentru IMM-uri. Măsurile 1,2 şi 3 - evaluare.
  • Programul IMM Invest - evaluare şi perspective. Alte programe cu garanţii de stat de sprijin şi finanţare a IMM-urilor. Ce noi programe vor fi lansate? Rolul FNGCIMM în schemele de ajutor de stat.
  • Este nevoie de un nou program “România Start-Up Naţional”? - Care este strategia Guvernului pentru a sprijini crearea de noi IMM-uri, care să le înlocuiască pe cele care au dat faliment din cauza crizei.
  • Debirocratizarea şi digitalizarea statului, măsuri în favoarea IMM-urilor – Ce decizii ar mai putea fi luate pentru susţinerea IMM-urilor în relaţiile cu statul şi autorităţile publice locale?
  • Accesul IMM-urilor la inovaţie şi digitalizare. Susţinerea afacerilor inovative. Soluţii de digitalizare pentru IMM-uri.
  • Ce lecţii pot fi învăţate de la antreprenorii care au dezvoltat o afacere de succes?
  • Creditarea pentru IMM-uri: ce bănci sunt interesate să le dea bani întreprinderilor mici şi mijlocii şi care sunt condiţiile de creditare?
  • Când vom avea adevărate “capitale" ale antreprenoriatului? Implementarea incubatoarelor de afaceri. Legea Business Angels.
  • Multe state susţin consumul produselor autohtone în criză. Avem nevoie de un program privind susţinerea produselor româneşti?
  • Ce şanse au brandurile româneşti la export? Despre internaţionalizarea firmelor româneşti.

Cu sub 30 de IMM-uri la mia de locuitori, România era anul trecut pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la indicatorul care arată nivelul oxigenului din economie. IMM-urile sunt motorul economiei, însă, în astfel de situaţii cum este criza Covid-19, ele sunt primele care suferă din lipsă de consolidare a afacerii, lipsa unui capital financiar, structură de business, alocare de bugete de criză, plan de avarie, comunicare internă cu angajaţii sau externă - furnizori, clienţi.

Aproape 61% dintre companiile private mici şi mijlocii din România şi-au redus activitatea în 2020, conform lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România 2020". 80% dintre IMM-uri nu au o strategie financiară actualizată în contextul pandemiei, dinamică şi considerând scenarii multiple şi le lipseşte acel fond de rezervă pe care să se bazeze în lunile următoare. Implementarea strategiei de business 2021 depinde pentru o parte din IMM-uri de granturile guvernamentale şi alte măsuri economice, fiscale.

Deşi criza sanitar-economică a afectat peste jumătate dintre IMM-uri, sunt multe firme cu apetit pentru dezvoltare atât pe piaţa internă, cât şi pe cea  externă, precum şi antreprenori dispuşi să se reorienteze sau chiar să o ia de la capăt. Mulţi antreprenori de succes sunt business angels şi experienţa lor, a consultanţilor în afaceri şi a băncilor poate fi folositoare celor care au şi dezvoltă IMM-uri.

Parteneri ai evenimentului sunt Asociaţia Română a Băncilor (ARB), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIMMPR), Alpha Bank şi UniCredit Bank.

Videoconferinţa va fi transmisă live la televiziunea de business Profit.ro TV, pe pagina Agentiei de presa News.ro si pe pagina de Facebook a News.ro

Mai multe detalii despre eveniment la: https://evenimente.news.ro/videoconferinta-news-ro-imm-urile-oxigen-pentru-romania-19949932

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.