SIF Moldova vrea să îşi schimbe denumirea în First Romania Capital Invest, propunerea aflându-se pe ordinea de zi a Adunărilor Generale Extraordinară şi Ordinară a Acţionarilor de marţi, când va fi propusă şi derularea unui program de răscumpărări care ţinteşte achiziţia a 11 milioane acţiuni proprii, echivalentul a 1,09% din capitalul social. Preţul maxim al cumpărărilor ar urma să fie 2,5 lei/acţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Administraţie al SIF Moldova, întrunit în şedinţă în 23 martie, a hotărât convocarea Adunărilor Generale Extraordinară şi Ordinar[ a Acţionarilor pentru 27 şi 28 aprilie, iar printre propunerile Consiliului se află şi aprobarea schimbării denumirii societăţii, din Societatea de Investiţii Financiare Moldova, în First Romania Capital Invest, măsură care ar reprezenta "în primul rând o desprindere de trecut, dar şi o diferenţiere faţă de celelate SIF-uri".

Pe ordinea de zi a şedinţei se află şi aprobarea unui program de răscumparare a unui număr de maximum 11 milioane de acţiuni proprii cu scopul reducerii capitalului social (1,09% din capitalul social). Preţul maxim al cumpărărilor ar urma să fie 2,5 lei/acţiune, iar obiectivul programului îl constituie reducerea capitalului social al societăţii.

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor va discuta şi propunerea pentru distribuirea unui dividend brut în valoare de 0,05 lei/acţiune pentru acţionarii înregistra'i la data de 12.09.2018 şi aprobarea datei de 02.10.2018 ca dată a plăţii dividendelor.

Capitalizarea de piaţă a SIF Moldova se ridică la 338,25 milioane euro iar societatea se tranzacţionează cu un discount de 17,71%. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.