Numărul persoanelor care comandă mâncare pe internet şi achită online cu cardul a crescut în primele două luni cu 10% faţă de media anului trecut, iar una din zece comenzi este plătită direct de pe telefonul mobil, potrivit datelor platformei foodpanda România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape două treimi dintre comenzile zilnice de mâncare la nivel naţional sunt realizate din aplicaţia mobilă, procentajul urmând să ajungă la circa 70% până la finele anului.

"În ianuarie-februarie, din totalul comenzilor plasate pe platforma foodpanda.ro la nivel naţional, circa 17% au fost achitate online, cifra fiind în creştere faţă de media pe 2015, când ponderea plăţilor online cu cardul era de 15%. Ne aşteptăm ca acest procent să se menţină sau chiar să ajungă la 20% anul acesta", a declarat într-un comunicat Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Doar bucureştenii plasează comenzi de mâncare de pe desktop cu o valoare mai mare decât cea înregistrată pe aplicaţie, plătind 65 lei în medie, în timp ce valoarea comenzilor de pe smartphone-uri sau tablete ajunge la 55 lei.

La polul opus se află timişorenii, care achită cu circa 30% mai mult pentru mâncarea comandată din aplicaţie decât pentru cea de pe desktop.

De asemenea, cei din Iaşi şi Cluj plătesc cu 23%, respectiv 15% în plus pentru comenzile plasate din aplicaţie decât pentru cele de pe PC-uri sau laptopuri.

Cele mai folosite dispozitive mobile pentru comenzile de mâncare sunt cele cu sistem de operare Android (cu o pondere de 26,5% din totalul plăţilor), urmate de iOS(18,41%) şi Windows (0,66%).

Platforma online de comenzi de mâncare foodpanda.ro colaborează cu peste 500 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi, Craiova, Sibiu şi Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.