Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a afirmat, miercuri, după ce administratorul de pensii private NN Pensii a transmis o poziţie oficială în care precizează că scrisoarea distribuită este un răspuns la solicitările de clarificare din partea clienţilor, că speră ca de acum compania ”să nu mai facă dezinformări”, precizând că oricare dintre clienţii ei poate ”să-i tragă la răspundere chiar şi penal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper să informeze clienţii corect, să nu mai facă dezinformări. Îmi exprim speranţa că informările acestui administrator de fond să fie corecte. Sigur că intră în obligaţia lor să informeze clienţii, dar să nu-i dezinformeze pentru că dacă este cineva îndreptăţit să-i tragă la răspundere chiar şi penal, oricare dintre clienţii respectivei companii poate să o facă pentru că prin aceste declaraţii s-au afectat negativ randamentele în valorificarea resurselor constituite pe baza contribuţiilor clienţilor”, a afirmat Viorel Ştefan.

Întrebat dacă intenţionează să facă plângere împotriva companiei NN pe care a acuzat-o de răspândirea unor informaţii care nu se susţin, ministrul a spus că nu este ”mandatul” său să facă acest lucru.

”Nu am temei, nu e misiunea mea. Nu este mandatul meu să supraveghez prudenţial pieţele financiare. Nici măcar mandatul Guvernului nu e (...)  Autoritatea de Supraveghere Financiară are mandatul legal de a acţiona. Îmi este greu să înţeleg fenomenul. Imaginaţi-vă că seamănă mult cu un autodenunţ. Ce ar fi dacă o bancă ar face o astfel de afirmaţie în legătură cu depozitele pe care le deţine. Ar fi o autosabotare. Eu cred că ei ar trebui să-şi facă autodenunţul în cazul acesta pentru că şi-au subminat propriile interese prin astfel de declaraţii”, a spus Ştefan.

Administratorului de pensii private NN Pensii, liderul pieţei româneşti, a transmis, miercuri, o poziţie oficială în care explică motivele pentru care a trimis, cu o zi mai devreme, o scrisoare către clienţi în legătură cu informaţiile privind o posibilă naţionalizare a pensiilor private, precizând că scrisoarea este un răspuns la solicitările de clarificare din partea clienţilor, iar conţinutul scrisorii este unul exclusiv informativ şi nu este un avertisment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.