Corpul de control al ministrului Economiei se află în aceste zile la Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, au declarat miercuri pentru News.ro reprezentanţi ai companiei şi ai ministerului de resort. Corpul de control a fost trimis de fostul ministru Alexandru Petrescu, care a susţinut că a descoperit nereguli în ceea ce priveşte aplicarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 109 privind guvernanţa corporativă a companiilor de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Venind din domeniul managementului privat, am sesizat că au existat nişte nereguli în ceea ce priveşte aplicarea OUG 109. Şi ca să pot clarifica situaţia am trimis corpul de control la companie. După cum ştiţi, eu am plecat între timp de la Ministerul Economiei şi nu ştiu ce s-a mai întâmplat între timp pe marginea acestui subiect”, a declarat miercuri, pentru News.ro, Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei şi actual ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Reprezentanţii Salrom şi ai Ministerului Economiei au confirmat pentru News.ro că în această perioadă se află la sediul companieio echipă a Corpului de control al ministrului Economiei.

Salrom a înregistrat un profit net de 37,6 milioane lei (8,4 milioane euro) în primele nouă luni ale anului trecut, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, potrivit datelor transmise News.ro la sfârşitul anului trecut.

Cifra de afaceri a Salrom a scăzut în primele nouă luni din 2016 cu 7%, la 190 milioane lei, din cauza "fluctuaţilor în producţia şi livrările de sare pentru deszăpezire dependente de factorii climatici", afirmă societatea.

Salrom este unul dintre primii zece producători de sare din Europa şi singurul din România.

Compania este controlată de statul român, prin Ministerul Economiei, care deţine 51% din acţiuni, restul acţiunilor fiind deţinute de Fondul Proprietatea.

Salrom a avut în 2015 o cifră de afaceri de 301,5 milioane lei şi un profit net de 15,8 milioane lei. Compania are circa 1.700 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.