Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat susţine că societăţi germane precum producătorul auto Volkswagen şi producătorul de turbine eoliene Enercon sunt interesate să demareze business-uri sau să dezvolte parteneriate în România, iar alte companii precum Schaeffler şi Rittal "vor să îşi extindă amprenta investiţională", potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Firmele germane prezente în România sunt preponderent angrenate în activităţi de producţie şi de R&D, strategiile de dezvoltare a acestora fiind convergente cu măsurile Guvernului de reindustrializare a României, accentuând tranziţia de la exportul de resurse prime la exportul de produse cu valoare adăugată mare", a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, citat într-un comunicat.

Ministrul a vizitat joi standurile companiilor româneşti la Târgul de la Hanovra, Hanovra Messe, unul dintre evenimentele de mare anvergură la nivel mondial din domeniul tehnologiei industriale.

"Îmi doresc pentru anii viitori o prezenţă  mai consistentă la acest eveniment a companiilor româneşti din mai multe sectoare,  pentru că  Hanover Messe este locul în care  firmele producătoare de tehnologii de vârf din întreaga lume  se întâlnesc şi se conectează. De asemenea, o  participare mai numeroasă la Hanover Messe reprezintă şi o modalitate  prin care putem creşte contribuţia României în valoarea totală a importurilor germane,  de la 1,26% la 3%", a afirmat Petrescu.

România este un participant tradiţional la târgul Hannover Messe, anul acesta fiind prezente 37 de companii româneşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.