Autoritatea pentru concurenţă din Italia investighează serviciile de cloud computing ale Apple, Dropbox şi Google, în urma audierii mai multor plângeri legate de practici anticoncurenţiale ale acestor companii, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia a anunţat că a lansat şase investigaţii referitoare la Google Drive, serviciul iCloud al Apple şi DropBox. 

Agenţia investighează dacă cele trei companii nu au informat corect cum colectează şi folosesc serviciile lor datele consumatorilor, în scopuri comerciale, potrivit unui comunicat.

Autoritatea mai vrea să stabilească dacă Dropbox nu a oferit informaţii clare referitoare la modul în care consumatorii pot să renunţe la contractele pentru servicii sau să încheie acorduri legate de dispute în afara instanţelor.

Investigaţia survine într-un context mai larg în care Uniunea Europeană vrea ca firmele de tehnologie să îşi clarifice termenii şi condiţiile şi să protejeze mai mult datele private ale consumatorilor.

Anul trecut, Facebook a acceptat să îşi modifice termenii şi condiţiile, la presiunea oficialilor europeni.

În luna iulie, oficialii italieni au percheziţionat birourile Apple şi Amazon, în cadrul unei investigaţii separate referitoare la concurenţă. Investigaţia respectivă are rolul să stabilească dacă Apple şi Amazon s-au angajat într-o colaborare anticoncurenţială pentru vânzarea de produse Apple şi căşti Beats.

Reprezentanţii Apple, Dropbox şi Google nu au răspuns imediat solicitării de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.