Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Horaţiu Moldovan consideră că deschiderea restaurantelor în interior ar fi o decizie imprudentă în condiţiile în care situaţia nu este stabilă din punct de vedere epidemiologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horaţiu Moldovan a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, care ar fi condiţiile pentru deschiderea restaurantelor la interior.

“Este o chestiune care trebuie reglementată la nivelul Guvernului împreună cu reprezentanţii Ministerului Turismului, nu pot să fac eu o declaraţie în acest sens, însă cred că într-un moment în care nu este stabilă din punct de vedere epidemiologic situaţia, ar fi imprudent. Dar lucrurile se analizează atât de experţii noştri de la Ministerul Sănătăţii, cât şi al domniilor lor de la Ministerul Turismului”, a afirmat secretarul de stat.

El a precizat că autorităţile nu au argumente ştiinţifice pentru învinovăţirea industriei Horeca de răspândirea coronavirusului.

Reprezentanţii HoReCa spun că premierul nu este dispus la o discuţie pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infectări, dar că vor lua în calcul redeschiderea restaurantelor în interior atunci când numărul îmbolnăvirilor va urma un alt traseu.

Daniel Mischie, preşedintele Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat miercuri, în urma discuţiilor de la Guvern, că nu mai există resurse pentru a susţine industria HoReCa, iar această întâlnire a avut loc ”înainte de a pune lacătul pe această industrie”.

Proprietarii şi operatorii din HoReCa spun, într-o scrisoare deschisă adresată premierului, că sunt trataţi incorect de către Guvern în comparaţie cu celelalte industrii şi îşi exprimă îngrijorarea privind efectele dezastruoase create de răspândirea coronavirusului în industria ospitalităţii. Potrivit Asociaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), cifra de afaceri din industria HoReCa a scăzut cu 70% faţă de anul trecut, iar peste 40% dintre operatori şi-au suspendat activitatea, ca urmare a pandemiei globale şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.