George Soros a pierdut aproape 1 miliard de dolari ca urmare a creşterilor puternice înregistrate de pieţele de capital în urma victoriei surprinzătoare a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, potrivit Wall Street Journal, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, Stanley Druckenmiller, fostul adjunct al lui Soros, care l-a ajutat să obţină profitul de 1 miliard de dolari pariind împotriva lirei sterline în 1992, a anticipat creşterea burselor şi a înregistrat câştiguri semnificative, conform unor surse citate joi de publicaţia americană.

Soros a devenit mai precaut imediat după alegerea lui Trump. Dar piaţa de capital a crescut puternic, investitorii anticipând că politicile lui Trump vor susţine creşterea profiturilor companiilor şi a economiei în general.

Indicele S&P 500 a crescut cu 5,6% începând din 8 noiembrie.

În consecinţă, unele poziţii adoptate de Soros în tranzacţii au generat pierderi de aproape 1 miliard de dolari, conform WSJ. Soros a lichidat unele poziţii la sfârşitul anului trecut, limitând în acest fel pierderile.

Portofoliul extins al lui Soros a obţinut însă performante mai bune, iar compania sa a înregistrat o creştere de circa 5% pe ansamblul anului 2016.

Druckenmiller a adoptat o tactică diferită. La o conferinţă a investitorilor din 29 noiembrie, Druckenmiller a exprimat o poziţie optimistă privind economia americană, după alegeri, afirmând că euro s-ar putea deprecia la 82 de cenţi faţă de dolar. El a mai spus că randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani ar putea creşte în următorii 1-2 ani, dacă viitoarea administraţie îşi va menţine planurile, cum ar fi reforma fiscală menită să stimuleze creşterea. Druckenmiller şi- a redus totodată investiţiile în yeni şi obligaţiuni globale, potrivit unor persoane prezente la reuniune.

Un reprezentant al lui Soros nu a fost disponibil pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.