Suma de 1,3 miliarde de euro din Fondul de coeziune va fi investită în modernizarea unei secţiuni din coridorul feroviar care leagă localitatea Curtici, aflată la graniţa dintre România şi Ungaria, de municipiul Constanţa, a anunţat, luni, Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, lucrările se vor concentra în special pe creşterea vitezei şi siguranţei deplasării pe secţiunea dintre km 614 şi oraşul Simeria, prin reabilitarea şi modernizarea a 13 gări din această secţiune, îmbunătăţirea sistemelor de semnalizare şi informare a pasagerilor şi construirea infrastructurii conexe necesare, cum ar fi poduri şi tunele.

"Fiecare euro din bugetul UE investit în sectorul căilor ferate măreşte coeziunea teritorială şi competitivitatea economică în România, îmbunătăţeşte conexiunea acesteia cu Ungaria şi restul Europei şi asigură o mobilitate ecologică, rapidă şi sigură. Acesta este un proiect cu o finanţare UE de 65% şi o valoare adăugată de 100%", a declarat comisarul pentru politică regională Corina Creţu.

Secţiunea face parte din Coridorul IV pan-european, care are o lungime de aproximativ 2.000 de kilometri şi face legătura între Dresda şi Nurnberg (Germania) şi Istanbul, trecând prin Cehia, Austria, Ungaria, România şi Bulgaria. Pe teritoriul României, porţiunea - cuprinsă între Curtici şi Constanţa - are o lungime de aproximativ 800 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.