Transformarea digitală a devenit unul dintre cele mai eficiente instrumente de accelerare a dezvoltării economice şi sociale. Pe data de 17 mai, evenimentul Microsoft Envision Romania (ajuns la cea de-a noua ediţie) va aduce la un loc viziunea mediului de afaceri din România şi a sectorului public asupra digitalizării şi a oportunităţilor pe care le poate aduce aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joacim Damgard, noul preşedinte Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est, va vorbi în deschiderea evenimentului despre modul în care transformarea digitală accelerată este percepută la nivelul regiunii, precum şi despre avantajele competitive care pot transforma România într-un centru digital regional. În completarea discursului său, Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, va aduce o perspectivă asupra peisajului digital local şi asupra rolului pe care compania îl are în accelerarea digitalizării cu scopul de a construi un viitor mai bun pentru toată lumea.

Colaborare şi parteneriat pentru a sprijini o economie bazată pe creştere

Pentru Microsoft România, sinergia cu ceilalţi actori din mediul de business este esenţială pentru a susţine un mediu economic competitiv, care să încurajeze creşterea şi dezvoltarea. Astfel, compania a pus, de-a lungul timpului, bazele unor parteneriate solide cu numeroase alte organizaţii de pe plan local – din mediul public sau privat, din diferite industrii sau comunităţi academice – care au integrat inovaţiile tehnologice în procesele lor organizaţionale.   

Anul acesta, reprezentanţii Agricover, BCR, Bitdefender, FintechOS, Profi Food România şi Regina Maria vor explica rolul pe care procesele de digitalizare l-au avut în accelerarea afacerilor lor, vor arăta modalităţile în care au ales să folosească tehnologia pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor şi cerinţelor clienţilor lor şi vorbi despre obiectivele pe care le au pentru următoarea perioadă.

Tot în cadrul ediţiei din 2022, participanţii vor putea afla de la Daniel David, rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, cum se vede digitalizarea prin ochii mediului academic. Microsoft este una dintre companiile care pune un accent deosebit pe educaţie, considerând că aceasta este un vector de progres. Fie prin programele proprii pe care le derulează, fie prin implicarea în diferite iniţiative ale partenerilor săi de afaceri sau prin colaborarea cu instituţiile de învăţământ din ţară, compania îşi propune să înlesnească accesul la resursele educaţionale şi să încurajeze modernizarea proceselor şi a instrumentelor de predare, ca factor diferenţiator în formarea specialiştilor de mâine.

Într-un climat economic tot mai dinamic, competitivitatea unei afaceri devine esenţială, iar beneficiile care rezultă din implementarea soluţiilor digitale sunt la rândul lor din ce în ce mai vizibile.

Dincolo de poveştile de succes ale unor companii  precum cele enumerate mai sus,  antreprenorii sunt poate cel mai elocvent exemplu în ceea ce priveşte oportunităţile pe care le poate aduce tehnologia şi impactul masiv pe care îl poate genera inovaţia. Mai mult decât atât,  România are una dintre cele mai dinamice şi efervescente comunităţi de startup-uri din regiunea Europei Centrale şi de Est.

Startup-urile româneşti sunt extrem de agile şi inovative, iar multe dintre ele se bucură de succes chiar şi pe pieţele internaţionale. Cu toate acestea, în faza incipientă, au nevoie de acces la resurse şi mentorat pentru a putea rămâne competitive şi a-şi crea conexiuni cu noi parteneri de afaceri. La rândul lor, companiile cu expertiză pot sprijini antreprenorii punându-le la dispoziţie resursele de care au nevoie pentru a-şi asigura o dezvoltare sustenabilă.

Acesta este contextul în care Microsoft colaborează cu diferite acceleratoare de afaceri şi contribuie la derularea unor iniţiative dedicate startup-urilor. Astfel, pe data de 17 mai, reprezentanţii InnovX, CODA Intelligence şi Plant an App se vor alătura evenimentului şi vor discuta împreună cu Daniel Rusen, director de Marketing şi Operaţiuni al Microsoft România despre evoluţia startup-urilor şi contribuţia pe care o pot aduce acestea în economie.

Şi în acest an, Orange Business Services (desemnată “partenerul anului” al Microsoft România, în 2021) este principalul partener al evenimentului. Cu această ocazie, Florin Popa, B2B Director Orange Romania, va mapa tendinţele în tehnologie pentru acest an.

Evenimentul va aduce în prim-plan şi subiecte care vizează potenţialul României de a deveni un centru digital regional, generator de inovaţie, importanţa proceselor de transformare digitală în contextul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sau noutăţile din sfera securităţii cibernetice. Toate aceste teme vor fi abordate, în discursuri, de către ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, directorul general al Centrului Naţional Cyberint şi europarlamentarul Victor Negrescu care vor participa, de asemenea, în calitate de speakeri la Microsoft Envision Romania.  

Cea de-a noua ediţie, se va desfăşura în format online, în limba română, va avea disponibile subtitrări în limba engleză şi română, iar participarea este gratuită. Agenda completă şi detalii despre înregistrarea la evenimentul Microsoft Envision Romania pot fi accesate aici.

(Articol susţinut de Microsoft)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.