Ce este de făcut pe termen scurt, mediu şi lung pentru a asigura securitatea aprovizionării României şi de unde vor veni banii pentru investiţii? Cum îi protejăm pe cei mai vulnerabili dintre consumatorii casnici şi industriali fără să afectăm grav capacitatea financiară a jucătorilor din energie şi gaze? La toate aceste întrebări se va răspunde la conferinţa Profit News TV "Maratonul energiei", din 10 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Războiul din Ucraina vecină a venit să toarne combustibil peste un foc care ardea deja de ceva timp. Preţurile la energie electrică şi gaze naturale pe pieţele angro au crescut galopant anul trecut, iar scumpirile nu dau deocamdată semne de temperare. Măsurile luate de autorităţi pentru a-i proteja pe consumatori riscă să îi aducă în insolvenţă pe furnizori şi distribuitori şi sunt în acelaşi timp extrem de costisitoare pentru bugetul de stat.

Pe de altă parte, este nevoie de investiţii pentru a creşte producţia. Războiul de la doi paşi de noi a făcut încă şi mai urgentă reducerea dependenţei de importurile de gaze din Rusia. Pentru asta, trebuie modificată cât mai rapid Legea offshore într-un sens favorabil investiţiilor şi dezvoltării, pentru ca producţia de gaze naturale din Marea Neagră românească să poată începe. Vrem să decarbonăm sistemul energetic, pentru a ne îndeplini ţintele climatice asumate faţă de Uniunea Europeană, dar nu putem doar să închidem centralele pe cărbune. E nevoie de construirea şi darea în funcţiune de noi capacităţi de producţie de energie electrică, ceea ce presupune investiţii masive.

Toate aceste probleme vor fi dezbătute de reprezentanţi de top ai autorităţilor şi de lideri ai industriei la conferinţa PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" din 10 martie.

Speakeri:

Virgil Popescu, ministrul Energiei

Cătălin Niţă, director executiv al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG)

Sterică Fudulea, secretar general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR)

Zoltan Nagy Bege, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE)

Otilia Nuţu, expert în energie, Expert Forum

Valeriu Binig, director al Departamentului Reglementări şi Antitrust al Enel România

Lăcrămioara Diaconu, membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia

Gabriela Bodron, director al Departamentulului Juridic al Tinmar Energy

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.