Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie la compania de telecomunicaţii Orange România care analizează un posibil tratament discriminatoriu faţă de companiile active pe piaţa plăţilor prin SMS de pe telefonul mobil, precum şi a SMS-urilor publicitare, a anunţat luni autoritatea de control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Investigaţia se referă la un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România SA în relaţia cu companiile active pe piaţă plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţă mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România", se arată într-un comunicat al Consiliului.

Autoritatea a efectuat inspecţii inopinate atât la sediul Orange România, cât şi la sediile unora dintre agregatorii de plăţi prin SMS. Astfel, există indicii că aceste companii pot deţine probe necesare autorităţii de concurenţă pentru o evaluare exactă a comportamentului Orange pe pieţele respective.

Consiliul va analiza documentele ridicate în cadrul inspecţiilor.

"Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate", se precizează în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.