Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în mai cu 11,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, un ritm încetinit faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna aprilie, afacerile din industrie au crescut cu 14,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din industrie, a crescut pe ansamblu cu 11,4%, ca urmare a creşterii din industria prelucrătoare (+11,4%) şi industria extractivă (+11,2%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria energetică (+24,8%), industria bunurilor de capital (+13,5%), industria bunurilor de uz curent (+8,9%), industria bunurilor intermediare (+8,3%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,1%).

În primele cinci luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, afacerile din industrie au crescut pe ansamblu cu 13,5% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+13,8%) şi industriei extractive (+6,1%).

În 2017, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut cu 11,7%, faţă de 2016.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.