Cea de-a doua aeronavă Boeing 737-800 NG - "Marea Unire" - preluată în leasing pe 10 ani de către compania de stat Tarom va ajunge miercuri în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aeronava, botezată "Marea Unire", simbolizînd 100 de ani de la Unirea Principatelor Române, va ateriza în jurul orei 11.00 pe Aeroportul Băneasa, unde va avea loc şi o ceremonie la care va lua parte ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anunţat că Tarom a semnat contractul de achiziţie prin leasing a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configuraţie de 189 de locuri.

Primul aparat, botezat "Sarmizegetusa", a intrat în flota Tarom săptămâna trecută.

Cele două noi avioane Boeing sunt preluate în leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, după ce linia aeriană Pegasus Airlines, care le-a cumpărat, ar fi renunţat la ele, potrivit reprezentanţilor Tarom.

După 10 ani, Tarom va decide dacă va achiziţiona sau nu cele două avioane, în funcţie de gradul lor de uzură, potrivit directorului general al companiei, Eugen Davidoiu.

Potrivit acestuia, cele două noi avioane Boeing vor opera zboruri către Madrid, Tenerife, Tel Aviv şi Larnaca. Achiziţia Tarom a fost necesară după ce, anul trecut, au fost retrase două avioane Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că până la finalul anului în flota Tarom vor intra şi alte avioane, dintre care două de lung-curier, care vor opera pe rute spre China şi Statele Unite.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air.
 
Tarom a terminat şi anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă şi au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât şi din exterior, conform directorului general al Tarom, Eugen Davidoiu. Anul trecut a fost al nouălea consecutiv pe pierdere pentru Tarom. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.