Universitatea din Bucureşti se delimitează public de declaraţiile profesorului Vasile Răducă făcute la postul de Radio Trinitas, pe care le consideră inacceptabile, se arată într-un comunicat transmis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Răducă, prodecanul Facultăţii de Teologie şi secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, a făcut afirmaţii controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani în emisiunea difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas şi reclamată de ascultători, potrivit site-ului paginademedia.ro. El a spus: "când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimţit persoanele respective" sau "în islam, femeia este considerată o lighioană".

"Universitatea din Bucureşti îşi respectă misiunea de a promova şi de a susţine valori şi principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea şi cultivarea demnităţii umane şi a valorilor umaniste, precum şi a rolului ştiinţei în evoluţia umanităţii reprezintă piloni fundamentali", potrivit comunicatului.

Rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" demiterea şi înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.