Teatrul Nottara a înlăturat, sâmbătă, bulina roşie care avertiza cu privire la clasa de risc seismic I în care era încadrat, în ziua în care a împlinit 70 de ani de când a fost deschis publicului. Acest moment semnifică începutul unui nou capitol, spun reprezentanţii instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un capitol de două decenii din istoria tetarului a fost închis printr-un eveniment la care au participat actorii şi conducerea instituţiei teatrale. 

”Trăim azi un moment foarte important. Eu de mai multă vreme am susţinut că acest teatru nu e în pericol, nu are bulină”, a spus actorul Ion Haiduc.

Imobilul în care se află Teatrul Nottara nu mai figurează pe lista clădirilor cu bulină roşie, după ce, ca urmare a  actualizării expertizei efectuate în 1997, prin cele mai moderne mijloace, s-a constatat că acesta nu se încadrează în clasa I de risc seismic.

Sălile din Bulevardul Magheru s-au redeschis oficial pe 10 octombrie, în prima zi a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, după ce au fost închise mai bine de zece luni, până când a fost clarificată starea reală a constucţiei.

O petrecere stradală a fost organizată sâmbătă după-amiază, în cadrul evenimentului FESTInuntă cu surprize, la care au participat o orchestră, miri şi mirese, şi a fost organizată o tombolă cu premii.

”Pentru că s-au făcut acele expertize mai mult pentru acele afaceri imobiliare decât de-adevăratelea. Exista o ordonanţă de urgenţă de prin 1994, care nu a prea fost băgată în seamă, dar care era activă şi în virtutea ei s-au pus acele buline. Dacă cumpărai un apartament într-un imobil cu bulină dădeai cu 30% mai puţin decât într-un imobil fără bulină. Asta era una dintre afacerile-minune”, a declarat Marinela Ţepus, directorul Teatrului Nottara, într-un interviu acordat News.ro.

Clădirea a fost reexpertizată tehnic în vara acestui an şi se încadrează în clasa de risc seismic II, având şi aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.