Space Exploration Technologies Corp, companie condusă de Elon Musk, a lansat, duminică, capsula fără echipaj Dragon, la bordul rachetei Falcon 9, în prima misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), după ce sâmbătă a oprit lansarea ei cu aproape 10 secunde înainte de momentul stabilit, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
SpaceX a lansat duminică, de la CapE Canaveral, 2,2 tone de materiale şi hrană pentru aprovizionarea ISS.
 
”Au rezolvat toate problemele tehnice noaptea trecută”, a declarat Bob Cabana, director al Kennedy Space Center.
 
Aceasta este a zecea misiune de realimentare pentru SpaceX, care, alături de Orbital ATK, a semnat un contract multianual cu NASA, pentru a trimite provizii Staţiei Spaţiale Internaţionale.
 
Lansarea capsulei Dragon s-a făcut din spaţiul 39A al Centrului spaţial Kennedy, din apropiere de Cape Canaveral, Florida, de unde au plecat misiunile Apollo spre Lună, în anii '60 - '70, precum şi navetele spaţiale din perioada 1981 - 2011.

După lansare, SpaceX plănuieşte ca Falcon 9 să aterizeze într-un alt punct din Cape Canaveral. Succesul acesteia va marca cea de-a treia reuşită a SpaceX de a ateriza la punct fix.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.