Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, oficiază, duminică, Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale. La finalul acesteia, va fi citit Actul de sfinţire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora 9.00 a început Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale, iar la sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire. La eveniment participă mii de credincioşi, dar şi oficialităţi. 

În timp ce enoriaşii urmăresc ceremonia de pe esplanada din faţa Catedralei, pe ecrane uriaşe amplasate în afara lăcaşului de cult, cei 2.000 de oficiali sunt în interiorul Catedralei. 

Liturghia va începe la ora 10.30 şi va avea loc în interiorul Catedralei Naţionale.

La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Altar.

Toţi credincioşii pelerini ortodocşi prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât duminică, după ceremonia de sfinţire şi după Liturghie, cât şi în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfinţirii”), având posibilitatea să se închine în Altar. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.