România va participa la Târgul Internaţional de Carte de la Istanbul, care se va desfăşura în perioada 12-15 noiembrie, iar la standul din complexul expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce în 2015 România a fost invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul, participând cu o importantă de delegaţie de scriitori din toate generaţiile, anul acesta continuă tradiţia participării româneşti la cel mai important târg de carte din Turcia, anunţă Ministerul Culturii. 

Invitaţii Ministerului Culturii sunt scriitorii Simona Antonescu, laureată a premiului de debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2015 pentru romanul ”Fotografiile Curţii Regale” (editura Cartea Românească), şi Ştefan Manasia, nominalizat la Premiile revistei “Observator Cultural” pe anul 2015 pentru volumul de poezie “Cerul senin” (editura Charmides).

Invitata ICR Istanbul, Niculina Oprea, poetă, traducătoare şi eseistă, a publicat în 2016 volumul ”Timp îngemănat”, traducere din opera poetului turc Enver Ercan. În cadrul târgului va fi lansat volumul ”Medcezir Arasinda/ Între flux şi reflux” de Niculina Oprea apărut la editura Yasak Meyve în octombrie 2016, în traducerea poetului turc Erkut Tokman.

La standul României din cadrul complexului expoziţional TUYAP şi la Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul vor avea loc lecturi, lansări de carte şi dezbateri, în compania traducătoarei Leila Unal, care a semnat versiunea în limba turcă a numeroase titluri din literatura română contemporană.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.