Târguri de Florii şi Târgul de Paşte "Tradiţii şi flori de sărbători”, cu ouă încondeiate, preparate tradiţionale, dar şi concerte şi ateliere, premiera spectacolului ”Bal Mascat”, de Giuseppe Verdi, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), şi premiera cinematografică a comediei cu accente horror ”Fugi!/ Get Out”, nominalizată la MTV Movie & TV Awards 2017, se numără printre evenimentele culturale şi de divertisment care au loc în acest weekend în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi multe altele pot cumpărate la Târgul de Florii, care a început vineri şi rămâne deschis până duminică, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Vizitatorii pot găsi şi preparate aromate: cozonaci şi plăcinte, fel şi fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă şi dulceaţă. Târgul este deschis între orele 10.00 şi 18.00, iar preţul unui bilet este de 4 lei, 2 lei (elevi, studenţi, pensionari).

O altă ofertă de petrecere a timpului liber în acest weekend în Bucureşti este Târgul de Paşte "Tradiţii şi flori de sărbători”, organizat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, deschis zilnic, începând de vineri şi până în a doua zi de Paşte. În afară de produsele româneşti care pot fi cumpărate de la cele peste 100 de căsuţe amenajate, evenimentul mai presupune concerte, expoziţii şi ateliere pentru copii. Sâmbătă, începând de la ora 19.30, până la ora 22.00, vor susţine concerte artişti precum Sore, Deep Central, Randi, Nicoleta Nucă şi Inna.

Tot de Florii, de vineri până duminică, Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti organizează un târg cu ”flori de mină” - colecţii de minerale, bijuterii, pietre preţioase şi semipreţioase şi obiecte de decor realizate din cristale. La târg vor participa 30 de expozanţi, iar punctul de atracţie îl vor constitui geodele de ametist şi citrin, aduse din diferite părţi ale lumii, care vor putea fi văzute şi în expoziţiile permanente ale muzeului.

Cu aceeaşi ocazie, sâmbătă şi duminică, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează evenimentul "Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii", unde vizitatorii se pot întâlni cu meşteri populari şi producători de preparate din gastronomia tradiţională şi produse bio, pot participa la ateliere interactive de încondeierea ouălor şi pot vedea spectacole de dans şi muzică populară. În cadrul unui dialog al civilizaţiilor vizitatorii sunt invitaţi să descopere spiritul Indiei luând parte la un atelier de dans clasic şi un spectacol indian. În ziua de Florii, viitatorii care poartă nume de flori au acces gratuit.

Cadouri speciale şi creaţii realizate de artişti români, lucrate manual cu atenţie la detaliu, materiale de calitate şi multă ingeniozitate sunt la Bounty Fair, ediţia de Florii şi Paşte, care are loc tot în weekend, la Casa Universitarilor, lângă Parcul Grădina Icoanei. Evenimentul cuprinde şi 10 ateliere amuzante şi educaţionale pentru copii. Programul începe de la ora 10.00 până la 19.00. Preţul unui bilet de acces este de 8 lei, iar copiii cu vârste de până la 14 ani au intrare liberă.

O altă opţiune de petrecere a timpului liber în acest weekend în Capitală este ediţia cu numărul 18 a V for VINTAGE, târg de design românesc contemporan şi cultură vintage, care are loc, sâmbătă şi duminică, la Grand Hotel du Bulevard. Pentru două zile, intersecţia dintre Calea Victoriei şi Bulevardul Regina Elisabeta devine loc de întâlnire pentru cea mai mare comunitate de pasionaţi de design contemporan, vintage autentic, accesorii, bijuterie de autor şi design de obiect. Programul târgului este de la 11.00 la 22.00, iar biletul de intrare costă 10 lei.

Tot sâmbătă şi duminică, de la ora 18.30, la Opera Naţională Bucureşti are premiera spectacolul ”Bal Mascat”, de Giuseppe Verdi, semnat de regizorul Grischa Asagaroff (Germania), cu coregrafia lui Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului ONB. Biletele se găsesc la tickets.operanb.ro şi la casa de bilete a Operei.

În cinematografele din ţară intră, vineri, comedia cu accente horror ”Fugi!/ Get Out”, regizat de Jordan Peele, nominalizat la MTV Movie & TV Awards 2017, filmul SF de acţiune ”Power Rangers”, regizat de Dean Israelite, cu Elizabeth Banks, Naomi Scott, RJ Cyler, Ludi Lin, Dacre Montgomery şi Becky G.în distribuţie, animaţia ”Şcoala iepuraşilor/ Rabbit School”, regizată de Ute von Münchow-Pohl, şi drama ”Viva”, regizată de Paddy Breathnach.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.