Peste 100 de evenimente vor avea loc în perioada 11-15 august, în cadrul târgului Gaudeamus Litoral, ediţia a VIII-a, în Piaţeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, ”o mare” de cărţi şi un program dens şi variat de evenimente îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul Gaudeamus Litoral 2016 va avea loc în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în staţiunea Mamaia, în Piaţeta Perla. 

Evenimentul, componentă a Caravanei Gaudeamus, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa. 

Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi, 11 august, la ora 17.00, în cadrul unei ceremonii speciale, organizate de Radio Constanţa cu sprijinul Forţelor Navale, al Clubului Nautic Român şi al Teatrului de Stat Constanţa.

La Gaudeamus Litoral 2016, în acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale, nouă veliere vor aduce la ţărm cărţi-simbol pe care actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcaţi în costume de epocă, le vor prelua şi le vor aduce la pavilionul Gaudeamus din Piaţeta Perla.



Preşedintele de onoare al acestei ediţii va fi profesor universitar doctor Angelo Mitchievici, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor şi profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa.

”Cărţile se întorc acasă” este program de anvergură naţională, al cărui principal obiectiv este reorientarea unui important fond de carte obţinut din donaţiile din partea expozanţilor şi a vizitatorilor către biblioteci publice. 

Expozanţii care doresc să aloce un fond de carte acestui proiect se pot înscrie la adresa e-mail: office@gaudeamus.ro, înainte de debutul manifestării sau în incinta târgului, în intervalul 10 - 14 august. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.