Personalităţi politice, din lumea sportivă şi culturală au participat, luni seara, la Gala News.ro, cea mai nouă agenţie de presă din România. Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat că a descoperit News.ro fugind de tot ceea ce destestă în presă, vulgaritate, politicianism fanatic, păcălirea cititorului şi a descoperit o ”insulă de presă serioasă”. Producătorul de film Ada Solomon le-a urat jurnaliştilor acesteia să continue la fel cum au început. Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a spus că apreciază News.ro pentru că furnizează ştiri obiective. Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a afirmat că apreciază agenţia pentru că oferă informaţie de calitate. ”La mulţi ani!”, a urat şi premierul Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La evenimentul care a marcat împlinirea unui an de la lansarea Agenţiei de presă News.ro au participat, între alţii, prim-ministrul Sorin Grindeanu, miniştri, parlamentari, şefi de instituţii publice, personalităţi din domeniile cultură şi sport. Cu această ocazie, au fost premiaţi oameni de valoare pentru ceea ce fac, pentru exemplul personal şi pentru impactul lor în societate şi au fost rememorate principalele evenimente care au avut loc de la momentul lansării agenţiei, martie 2016, şi până în prezent şi care au fost subiecte pentru ştirile difuzate atât clienţilor de subscripţie ai agenţiei, cât şi publicului.

Cei prezenţi au caracterizat ”Anul News.ro”, martie 2016 - martie 2017, au transmis mesaje presei şi urări agenţiei de presă News.ro.

”Salut apariţia acestei agenţii, care încearcă să ridice nivelul presei româneşti în cădere liberă, printr-o presă de calitate. V-am descoperit pe net, fugind de tot ceea ce detest în presa românească - vulgaritate, politicianism fanatic, sex, trucuri de păcălire a cititorilor prin titluri false, mă opresc aici ca să nu mai spun de publicitatea agresivă. Aşa că v-am descoperit fugind de alţii şi am rămas fidel, pentru că în sfârşit reprezentaţi o insulă de presă serioasă, care furnizează ştiri şi, ceea ce m-a impresionat cel mai mult, este faptul că daţi atenţie culturii, care a început să lipsească din presa noastră din păcate”, a afirmat Emil Constantinescu.

El a spus că este un consumator de presă online.

Fostul preşedinte urează presei să iasă ”din acest moment dificil”.

Premierul Sorin Grindeanu a avut un mesaj pentru presă, spunând că îi doreşte să transmită în continuare cu onestitate, cu bună credinţă şi să critice atunci când consideră că trebuie să critice.

Premierul a caracterizat anul News.ro martie 2016 - martie 2017: ”Un an cu foarte multe provocări, un an care a adus şi clarificări. Din punctul meu de vedere, dacă vorbesc din punct de vedere personal, un an care a adus foarte multe schimbări în viaţa mea, am devenit preşedinte de consiliu judeţean, după aceea prim-ministru, dar un an extrem de important pentru România”.

Grindeanu a spus că, în opinia sa, ”tot ceea ce s-a întâmplat anul trecut a adus clarificări necesare”.

Premierul a urat ”La mulţi ani!” agenţiei de presă News.ro. ”Îmi doresc să mă invitaţi şi când n-o să mai fiu prim-ministru”, a adăugat Grindeanu.

Loredana Dinu, membră a echipei feminine de spadă a României care a câştigat aurul olimpic la Rio, a felicitat agenţia News.ro pentru că oferă importanţă ştirilor sportive.

”Probabil că a fost un an greu şi pentru voi, dar ne-aţi ţinut conectaţi la cele mai importante ştiri. (...) Şi m-aş bucura dacă aţi acorda şi mai mare atenţie sportului, pentru că are nevoie de sprijin şi cumva aş dori să redevină o prioritate naţională, pentru că înseamnă în primul rând sănătate şi pentru că este ambasadorul cel mai bun al României”, a spus Loredana Dinu.

Producătorul de film Ada Solomon a apreciat că anul martie 2016 - martie 2017 a fost ”unul tumultuos, cumva neaşteptat de tumultuos, pe de altă parte în trendul evenimentelor internaţionale”.

Ea urează presei să fie ”trează”, iar jurnaliştilor News.ro ”să continue aşa cum au început”.

Şi ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a spus că a fost ”un an foarte agitat”, iar presei îi transmite să informeze corect. 

Agenţiei News.ro îi urează să rămână ”aceeaşi agenţie de ştiri foarte, foarte obiective”.

”Orice iniţiativă de proiect nou, cum este proiectul din care faceţi parte merită lăudat şi merită încurajat. Primul an este cred cel mai greu întotdeauna, sunt primii paşi şi cred că, dacă îi articulezi cum trebuie şi ai un echilibru care să te recomande, atunci lucrurile sunt în direcţia bună”, a apreciat fostul preşedinte al PNL Alina Gorghiu.

Gorghiu urează presei să aibă ”autonomie”.

”Mă bucur că sunt şi proiecte care se nasc independente şi care se chinuie să îşi capete resursele umane şi financiare astfel încât să meargă înainte fără niciun fel de compromis, iar ca urare nu aş ura presei în general, ci punctual unor proiecte cum este proiectul dumneavoastră, să ţineţi linia dreaptă”, a mai spus fostul lider liberal.

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a susţinut că a fost ”un an plin de încercări”

”M-aş bucura ca presa românească să aibă şi mai mult curaj”, a mai afirmat Tomac.

În opinia sa, ”parcă şi presa a obosit”. ”Cred că, pentru a avea o clasă politică responsabilă, trebuie să avem o presă capabilă să nu obosească niciodată”, a subliniat Tomac.

Agenţiei de presă News.ro îi urează viaţă lungă. ”Mă bucur că News.ro aduce pe piaţa media ceea ce lipseşte de multe ori, şi anume informaţie de calitate”, a spus Tomac.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a apreciat că a fost ”un an agitat” şi că se aştepta ca, după alegeri, să fie doi ani de atmosferă mai calmă, în care să se poată construi lucrurile ”înainte să ne apuce din nou vâltoarea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.