Dansatorii Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke şi Dominique Mercy, cu vârste cuprinse între 61 şi 71 de ani, aleşi de coregraful Daniele Cipriani, vor urca pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, vineri şi sâmbătă, de la ora 20.00, în Quartet Gala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mats Ek, în vârstă de 70 de ani, este laureat al premiului Europa pentru Teatru, care i-a fost decernat pe 26 aprilie, la Craiova. Acest premiu reprezintă cea mai prestigioasă recompensă europeană din domeniul teatrului, fiind acordat personalităţilor sau instituţiilor care au contribuit la realizarea unor evenimente culturale esenţiale în înţelegerea şi cunoaşterea reciprocă a oamenilor. Câştigătorul a fost desemnat pentru întregul său parcurs artistic, dintre personalităţile de prim-plan ale teatrului internaţional.

Coregraful a mai fost prezent în România, în 2005, în calitate de coregraf al Cullberg Ballet, cu trei lucrări - ”Aluminium”, creaţie proprie, ”Empty House” şi ”Negro con Flores”, semnate de Johan Inger, foarte apreciate la momentul respectiv de public, presa de specialitate şi critică.

Mats Ek va interpreta împreună cu Ana Laguna, în vârstă de 61 ani, lucrările ”Cartof” şi ”Amintire”, transmite TNB. ”«Cartof» este un dialog al unui cuplu cu vechime. O privire ludică şi morocănoasă către «chinul» de a convieţui, plin de contraste, bine conceput în drama sa puternică şi presărat cu accese de umor pătrunzător. «Amintire» prezintă fragmente din viaţa de zi cu zi a echipei formate din soţ şi soţie, lăsând pe seama dansului puterea de a sugera amplitudinea cuvintelor nerostite, care leagă două fiinţe umane, păşind pe aceeaşi cărare a călătoriei lor existenţiale”, a scris Leonetta Bentivoglio, critic de artă teatrală.

La 65 de ani, Dominique Mercy, preferat al coregrafei Pina Bausch, va duce publicul în atmosfera specifică Teatrului Bausch, interpretând solo-ul ”Băiatul acela cu ziarele/ That Paper Boy”, în coregrafia lui Paschal Merighi. 

Dansatoarea şi coregrafa de origine germană recunoscută la nivel internaţional, Susanne Linke - în vârstă de 71 ani - va interpreta ”Un Solo pierdut...Cu salutări către Dore/ A Lost Solo...With Greeting To Dore”, realizată în 2014 şi bazată pe versiunea explozivă a fascinantei creaţii ”Sărbătoarea Primăverii/ The Rite of Spring”, de Igor Stravinsky.

Evenimentul face parte din Întâlnirile JTI, inaugurate în anul 2000 de compania de balet Bejart Ballet Lausanne. Între artiştii care au participat la evenimente se numără Nacho Duato şi Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem şi Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu şi Baletul Naţional din Chile.

Biletele se găsesc la Agenţia Teatrul Naţional Bucureşti, în reţeaua Eventim şi online, pe eventim.ro, la preţuri de 100, 200 şi 300 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.