Spectacolul ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, de Bobi Pricop, producţie a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, a fost desemnat cel mai bun spectacol la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea (FITO 2016).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizat după un roman de Mark Haddon, adaptarea fiind semnată de Simon Stephens şi traducerea de Andrei Marinescu, ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” a fost văzut de presa orădeană ca un “spectacol fenomen”, iar juriul festivalului (alcătuit din criticii Mircea Morariu - preşedinte şi Ion Parhon, împreună cu regizorul Alexa Visarion) au apreciat calităţi precum profunzimea şi originalitatea lui, informează TNB. 

Tânărul şi talentatul regizor Bobi Pricop a primit Premiul pentru cea mai bună regie, pentru spectacolele “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” şi “Iluzii” de Ivan Vyrypaev, spectacol realizat la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova.

Protagonistul spectacolului, Ciprian Nicula, unul din cei mai tineri actori ai trupei de la TNB, interpretul sensibil, convingător şi carismatic al  adolescentului suferind de sindromul Asperger, a primit Premiul pentru cel mai bun actor.

Spectacolul a mai obţinut două nominalizări, Ana Ciontea - la Premiul pentru cea mai bună actriţă şi Adrian Damian la Premiul pentru cea mai bună scenografie.

Spectacolul “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” va avea următoarea reprezentaţie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iaşi, pe 11 octombrie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Cea de-a treia participare din acest an la un festival, cu două reprezentaţii, va avea loc vineri, 21 octombrie, ora  21.00 şi sâmbătă 22 octombrie, ora 17.00, la Sala Pictură a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti,  în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost câştigat de Ioana Cheregi, de la Teatrul de Nord Satu Mare, pentru rolul ”O femeie” din spectacolul ”Autobahn”, de Neil LaBute. 

Premiul pentru cel mai bun actor a fost câştigat de Ciprian Nicula, de la Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” Bucureşti, pentru rolul ”Christopher John Francis Boone” din spectacolul ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, după un roman de Mark Haddon. 

Premiul pentru cea mai bună regie a fost câştigat de Bobi Pricop pentru regia spectacolelor ”O întâmplare cu un câine la miezul nopţii”, după un roman de Mark Haddon, Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale”, Bucureşti şi ”Iluzii”, de Ivan Vyrypaev, Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova. 

Premiul pentru cea mai bună scenografie a revenit Carmencitei Brojboiu, pentru spectacolul ” Cartea Bătrânilor”, Teatrul Maghiar de Stat, Cluj-Napoca

Premiul special al juriului pentru creativitate se acordă ex aequo spectacolelor: ”În inima nopţii - Episodul Lear”, scenariul de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie, regia Gavriil Pinte, Teatrul Regina Maria, Oradea, şi ”Agamemnon”, de Rodrigo Garcia, regia Andrei Măjeri, Teatrul Naţional ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.