Preşedintele Klaus Iohannis a acordat marţi Muzeului Naţional Brukenthal Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria E „Patrimoniul cultural naţional”, pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă generaţiile de specialişti ai instituţiei de cultură, care astfel au contribuit la conservarea unui patrimoniu care a dus la recunoaşterea Sibiului ca un reper cultural internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astfel, cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la înfiinţare, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă generaţiile de specialişti ai acestui aşezământ, contribuind la conservarea, sporirea şi valorificarea unui patrimoniu cultural de o importanţă remarcabilă pentru cultura naţională şi determinând, pe această cale, recunoaşterea municipiului Sibiu drept un reper cultural de importanţă internaţională, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria E Patrimoniul cultural naţional, Muzeului Naţional Brukenthal", anunţă Administraţia Prezidenţială.

Muzeul Brukenthal a fost înfiinţat în anul 1817, fiind constituit din colecţiile baronului Samuel von Brukenthal. În anul 2015, muzeul a avut peste 400.000 de vizitatori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.