Scriitorul Mircea Cărtărescu va începe, luni, 14 noiembrie, un turneu literar în Spania cu ocazia traducerii cărţii sale "De ce iubim femeile" în limba catalană, anunţă ICR Madrid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ICR Madrid, Institución de las Letras Catalanas/ Institutul Literelor Catalane şi editura  "Lleonard Muntaner" organizează un turneu literar al scriitorului Mircea Cărtărescu, la Barcelona şi Palma de Mallorca, în perioada 14-16 noiembrie, cu ocazia lansării traducerii în limba catalană a volumului "Per què ens estimem les dones (De ce iubim femeile)".

Volumul este tradus de Xavier Montoliu şi publicat de editura  "Lleonard Muntaner"  şi reprezină prima traducere în limba catalană a uneia din operele scriitorului român. 

Luni, la ora 19.00, Mircea Cărtărescu va participa în cadrul programului literar "Dilluns de poesia/ Poezia de luni", organizat lunar de către Institución de las Letras Catalanas (ILC) şi Arts Santa Mònica.

În data de marţi, 15 noiembrie, de la ora 19.00, Institutul "Lletres Catalanes", editura "Lleonard Muntaner" şi Institutul Cultural Român organizează o întâlnire literară la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz. Criticul D. Sam Abrams va realiza o prezentarea a autorului şi a cărţii sale în contexul literaturii actuale, alături de traducătorul volumului, Xavier Montoliu. Seara se va încheia cu o lectură dramatizată susţinută de poetul Marc Romera, care va citi fragmente din volumul "De ce iubim femeile", în limba catalană.

Turneul literar se va încheia miercuri, 16 noiembrie, la Palma de Mallorca, unde începând cu ora 19.00  publicul spaniol se va întâlni cu scriitorul Mircea Cărtărescu, la Centre Cultural Pelaires, de Palma (Mallorca). în cadrul evenimentului vor participa: autorul, Mircea Cărtărescu, scriiorii şi poeţii Sebastià Perelló şi Antònia Vicens, editoarea, Maria Muntaner, şi traducătorul volumului în limba catalană, Xavier Montoliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.