Ministerul Culturii a anunţat, joi, pe site-ul www.cultura.ro, componenţa şi calendarul de lucru al comisiilor destinate protejării patrimoniului cultural până la sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste comisii sunt interdisciplinare, intergeneraţionale şi mixte, iar membrii lor provin, pe cât posibil, din localităţi diferite, având în vedere standardele de calitate ale mediului privit dintr-o perspectivă integrată, care ar trebui să fie aceleaşi pretutindeni”, a anunţat Ministerul Culturii. 

Ministerul Culturii consideră că respectarea standardelor de calitate va contribui la o mai bună conservare a patrimoniului cultural şi istoric.

Instituţia a stabilit pentru prima dată calendarul comisiilor până la sfârşitul anului 2016.

Astfel, preşedintele Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice este arhitect Anca Hanna Derer; arhitectul Virgil Apostol este preşedintele Secţiunii de Evidenţă; inginerul Bálint György Szabo este preşedintele Secţiunii Tehnice de Arhitectură şi Inginerie; arhitectul Liviu Nichi Ianăşi este preşedintele Secţiunii Urbanism şi Zone Protejate.

Secţiunea Componente artistice îl are ca preşedinte pe istoricul Corina Popa; inginerul Mircea Crişan este preşedintele Comisiei Zonale ale Monumentelor Istorice pentru Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu.  

De regulă, comisiile zonale se întrunesc în una sau mai multe şedinţe, după caz, în prima sau a doua săptămână din lună, conform regulamentului de organizare şi funcţionare al Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Arheologie este arheolog Petru Ovidiu Ţentea, iar preşedintele Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor este Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul interimar al Muzeului Naţional de Istorie a României. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.