Cea de a doua ediţie a festivalului de lectură Narativ este dedicată copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani şi va avea loc pe 24 şi 25 septembrie şi pe 1 şi 2 octombrie, la Şcoala Centrală din Bucureşti, iar înscrierile se fac pe site-ul evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participarea la cele peste o sută de activităţi din cadrul Narativ este gratuită. Proiectul, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, este destinat în principal copiilor care, alături de Nara şi Tiv, ghizii aventuroşi ai festivalului, vor păşi pe Tărâmul de Nicăieri, vor traversa Ţara Minunilor şi vor ajunge în centrul Pământului.

Narativ cuprinde ateliere interactive, conferinţe şi spectacole special pregătite de către specialişti în educaţia nonformală şi psihologia copilului. Astfel, copiii vor desena, vor compune muzică, vor juca teatru şi chiar vor inventa propriile poveşti, în timp ce părinţii şi profesorii pot participa la conferinţe şi workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăşi cu experţii în educaţie şi parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv şi acasă şi la şcoală.

Participarea la Festival se face în baza înscrierii pe site-ul narativ.ro, unde participanţii vor găsi detalii despre calendarul complet al activităţilor şi locurile disponibile pentru fiecare atelier.

Iniţiativa Asociaţiei Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor îngrijorătoare privind gradul scăzut de lectură şi de înţelegere a textelor în rândul elevilor din România. Evenimentul are şi o componentă caritabilă, sumele donate către Asociaţie susţinând realizarea de donaţii de carte şi cluburi de lectură în mediile defavorizate.

Asociaţia Curtea Veche a fost înfiinţată în luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent şi susţinut activitatea de responsabilitate socială începută de Curtea Veche Publishing prin programul naţional alternativ de lectură “Cărţile copilăriei”, program ce îşi propune creşterea reală a interesului copiilor şi tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de înţelegere a textelor şi creşterea consumului de carte din România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.