Epistole de dragoste semnate de Mozart către Constanze, de Kafka pentru Felice Bauer, de Napoleon către Joséphine, de Frida Kahlo pentru Diego Rivera vor apărea, pe 1 februarie, în volumul ”50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile”, editat de Nemira.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea poate fi comandată online, de pe site-ul editurii, din 27 ianuarie, la preţul de 27,99 lei. Lansarea va avea loc miercuri, 1 februarie, de la 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu. Vor citi actorii Nicoleta Hâncu & Andrei Huţuleac şi vor vorbi despre carte Ioana Bâldea şi Marius Constantinescu. 

Cartea cuprinde epistole de la Wolfgang Amadeus Mozart pentru Constanze Mozart, de la Franz Kafka pentru Felice Bauer, de la Francis Scott Fitzgerald pentru Zelda Fitzgerald, de la Napoleon Bonaparte către Joséphine, de la Frida Kahlo pentru Diego Rivera.

De asemenea, scrisori de dragoste semnate de Voltaire, Marcel Proust, Oscar Wilde sau Sarah Bernhardt se regăsesc în volum.

”Sunt momente când nimic nu vorbeşte mai tare decât un cuvânt mut, scris pe o bucată de hârtie. Odată cu apariţia mesajelor instant şi a e-mailurilor, arta epistolelor sentimentale şi-a recăpătat oarecum popularitatea, chiar dacă se manifestă acum în mediul steril al ciberspaţiului - unde nu există nici hârtie fină, confecţionată manual, nici caligrafie elegantă şi, evident, nici posibilitatea de a simţi parfumul colilor de corespondenţă! Totuşi, scrisul ne oferă şansa de a reflecta înainte de a ne pune sufletul pe tavă”, scria David H. Lowenherz. 

”Scrisorile din această colecţie nu au fost alese pentru manifestările expansive ale iubirii, ci pentru gama largă de sentimente autentice exprimate de semnatarii lor. La fel cum lumina se descompune în culori atunci când se refractă într-o prismă, dragostea dezvăluie spectrul emoţiilor noastre, iar scrisorile ne oferă ocazia de a arunca o privire în sufletul bogat al scriitorului. Fiecare epistolă conţine un motiv sau o variaţiune pe tema iubirii şi astfel ne propune o definiţie mai cuprinzătoare a acestui cuvânt. Veţi citi despre pasiune, dor, disperare, pierdere, mânie, tristeţe, amărăciune, compasiune, respect, prietenie, recunoştinţă, gelozie, îndoială şi fericire. Întregul registru al sentimentelor omeneşti se găseşte în aceste misive”, adaugă el.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.