Donaţia făcută de Ambasada Rusiei în campania ”Cuminţenia Pământului” şi videoclipul lansat luni de instituţie agită spiritele pe Facebook. O campanie ”Donează un cent pentru Rusia” a fost demarată marţi pe reţeaua de socializare, ”ca să nu rămânem datori aşa cum sunt ruşii faţă de noi cu nişte zeci de tone de aur”, iar o întâlnire a susţinătorilor ei este programată pentru marţi, la ora 17.00, în faţa reşedinţei misiunii diplomatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ambasadorul Rusiei a anunţat cu mândrie că a donat 100 de euro pentru «Cuminţenia Pământului». Considerăm că suntem jigniţi, aşa că vă invit să returnăm bacşisul în monede cât mai mici. Un cent ar fi suficient dacă ne-am aduna suficienţi. Oricum, ar fi bine să nu rămânem datori, aşa cum sunt ruşii faţă de noi cu nişte zeci de tone de aur, dacă ne oprim doar aici”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook.

Iniţiatorii îi invită pe români să vină marţi, la ora 17.00, în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat luni "o contribuţie financiară modestă" pentru recuperarea de către statul român a sculpturii "Cuminţenia Pământului". Anunţul a fost făcut pe Facebook, unde ambasada a publicat şi un videoclip în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în Al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei".

"Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori în platoul de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial - armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României. Al Doilea Război Mondial - armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei. Industrializarea României - România se reconstruieşte economic şi social cu sprijinul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului. România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată", este mesajul videoclipului publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei.

Videoclipul, care conţine imagini din filmul scrurt realizat în luna august de agentia Papaya Advertising, vine ca o replică la spotul în care se face referire la tezaurul României şi în care apar şi Stalin şi soldaţi ai Armatei Roşii. Spotul este  intitulat "Ultimul tren".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.