Documentarele româneşti "Varză, cartofi şi alţi demoni" şi "Ultimul Căldărar", realizate în 2016, se află în competiţia internaţională "Travailleurs du Monde“ a Festivalul de film documentar Millenium de la Bruxelles, care se desfăşoară până pe 2 aprilie, la Bruxelles, anunţă ICR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul "Varză, cartofi şi alţi demoni" (2016) va fi proiectat în premieră la Cinéma Aventure şi prezentat de regizorul Şerban Georgescu şi de producătoarea de film Oana Muntean în 28 martie la Cinéma Actor's Studio, iar "Ultimul Căldărar" (2016) va fi prezentat de regizorii Cosmin Bumbuţ şi Elena Stancu pe 30 martie la Cinéma Aventure. 

Cineaştii români vor dialoga cu publicul la finalul proiecţiilor.

"Dacă Millenium înseamnă 1.000 de ani şi Lunguleţu înseamnă 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză, 100.000 de tone de cartofi şi 4.000 de fermieri muncind pe câmp, nu văd alt loc în care filmul meu să se potrivească atât de bine. Şi fiind vorba de multe numere mari şi de valoarea festivalului, cu atât mai mult mă simt onorat şi bucuros că filmul meu intră în competiţia pentru cel mai harnic muncitor (Competition Travailleurs du Monde)“, afirmă regizorul Şerban Georgescu pentru ICR Bruxelles.

Şerban Georgescu, regizor şi producător de film documentar, colaborează constant cu companii internaţionale importante pentru coproducţia de film. A realizat documentarul "Everest" (2003) - prima expediţie integral românească pe vârful Everest, seria TV de aventură şi cultură "Călător pe viaţă" (2009-2011), "Ţara Lăpuşului - destine încrustate" (2010), "Bucătăria hoinară" (2011) şi "Rost" (2014).

Cosmin Bumbuţ, cunoscut fotograf, realizează eseuri fotografice, documentare pe teme de interes public şi cu oameni care au poveşti interesante de viaţă. Din 2013 se deplasează prin România împreună cu jurnalista independentă Elena Stancu pentru proiecte jurnalistice pe termen lung.

Ultimul căldărar (trailer)

Festivalul Millenium adună 80 de filme din întreaga lume în patru competiţii: Compétition Internationale, Compétition "Travailleurs du Monde“, Compétition "Vision Jeunes“ şi Compétition "Cinéma Belge“.

Ediţia din acesta an se desfăşoară în cinematografele Aventure, Galeries, Actor’s Studio, Bozar şi CIVA şi promovează cinematograful independent şi teme de actualitate precum web-ul şi dezvoltarea durabilă. Radicalismul primeşte o atenţie specială în cadrul festivalului, după ce manifestarea a fost temporar întreruptă urmare atentatelor teroriste de la Bruxelles, din martie 2016.

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei româneşti în spaţiul BeNeLux.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.